Instagram

Friday, January 30, 2009

our new replacement gadget

last saturday, aku & cik abg ai g merendek kt lowyat.. dh beberapa hujung minggu we ols asyik g ronda2 kt lowyat... g beli external harddisk la.. beli apa lg tah.. agak beberapa brg gk la yg we ols beli.. tp aku mls plak nk blog kt sini.. sbb lately aku rasa sgt malas nk blog.. naper eh?? sbb aku rasa keje aku lg penting utk aku setelkan kot.. sbb kerajinan nk berblog dtg bila waktu siang.. mlm2 aku jd mls lak.. pelik pelik.. mana leh cam tu.. aku kena rajin nk berblog.. heheh.. melalut ok.. back to the topic.. :D

nk citer psl gadget baru kitorg beli... we ols beli new digital camera.. sbb camera yg lama tu.. mmg dh agak lama.. rasa nya dh 5 thn we ols pakai.. sgt berjasa ok.. sbb musabab we ols tukar yg baru sbb nya.. bateri kamera tu dh kong.. dh tu we ols dok cari2 byk tmpt jgk la nk belikan bateri baru.. tp xde stok.. nmpk sgt la dh agak lama kan.. utk pengetahuan, bateri tu jenis lithium.. bukan AA tu.. dan lg 1, cik abg ai kurg puas hati dgn kualiti gmbr kamera lama tu bila shoot night scene.. sgt x menjadi.. xtau la we ols x pandai guna ke apa kan... tp kalo gmbr siang.. mmg sgt puas hati dgn warna & tajam nyer gmbr tu.. huhu..

ini lah kamera we ols yg lama.. Fujifilm Finepix F610

tujuan asal.. we ols nk beli kamera brand Lumix.. penat dh la aku survey2 kan kt internet.. mmg cam best jer la Lumix ni.. siap ada wide angle lense lg.. 10x optical zoom.. so, mmg sgt berminat la..

smpi kt lowyat tanya 2,3 kedai.. model Lumix yg we ols nak tu dh xde.. habih la 1 lowyat tu we ols jalan2... smpi dh ubah pikiran nk ambik model Canon.. yg lebih krg gk la features nye sama ngan Lumix yg we ols nk tu..

tp at last.. we ols ambik...

ni lak kamera baru we ols.. Fujifilm Finepix F100fd
walaupun pada asalnya aku mmg xnk ambik Fujifilm gk.. tp disbbkan kehebatan Fujifilm.. dan kata2 nasihat dr beberapa org tuan kedai yg we ols pegi.. mmg sgt mensuggestkan Fujifilm.. dan ktorg lg sekali terjebak dgn Fujifilm gk.. setakat ni.. penangan kamera ni sgt kami suami isteri berpuas hati.. x abih lg explore features yg ada..

we ols trade in dgn kamera lama.. sbb kedai tu namanya Foto Shangri La ada promosi utk trade mana2 digital kamera dan boleh beli kamera baru dgn harga yg murah sikit.. lgpun buat apa nk simpan 2 kamera kan.. better trade in jer... so, servis bertukar tangan..

satu lg lupa nk bgtau, cik abg ai belikan kamera ni utk aku.. katanya for my birthday present.. i like... hihihi... so, dgn rasmi nya kamera ni jd hak aku ler.. hihi.. sgt sukaa...

nnt aku uploadkan gmbr2 yg we ols dh snap guna kamera baru ni yer...

tunggu....

4 comments:

ctfarazila said...

fuiyooooo... kamera baruuuu... kata nk amik DSLR???

Aizura said...

DSLR x berkemampuan lg la.. beli je lah yg kecik2 dulu..

Awin said...

wah wah....ni tak sabo nak beli coolpix ni! tp tak berkemampuan lagi...put first thing first maaa...huhu

Aizura said...

xper awin.. slow2.. nnt leh beli gk.. :)