Instagram

Thursday, April 28, 2011

hari minggu yg bizi bee..

hari sabtu ahad lepas agak busy.. 
macam-macam kena buat.. 
dengan en suami last minute study sbb ada last paper exam hari ahad..
dengan urusan luar yg perlu dilangsaikan.. 
wah!! mcm bisnes besar bunyinya..
tapi semua urusan adalah urusan menghabiskan duit jer.. hahaha..

pagi & tghari sabtu ada urusan yg dibuat yg mana tak mau publishkan kat sini.. 
hihihi.. 
personal la sket.. tak kan semua nak cerita kot.. :P

urusan seterusnya adalah.. 
pasang tinted cermin depan kereta aku.. 
kan hari tu aku ada FB yg cermin kereta ku keretakan.. 
(cerita selanjutnya, nanti aku buat entry lain)
agak besar retak itu.. sebab tu lah kena tukar..
kalo kecik2 tu leh la tahan lagi.. 
nasib baik lah masa renew insurans aku dah ambik utk cover windscreen..
so, tukar windscreen ni insurans cover lah.. Alhamdulillah.. 

oleh itu, kena lah pasang tinted lain.. 
kalo tak panas laa.. lagi pun weekend ni nak travel balik ke Jengka..
so, kena lah pasang siap-siap.. 
nanti kami kepanasan dan kesilauan..

lama jugak tunggu kedai aksesori tu nak tinted.. 
sempat lah en suami habiskan masa menunggu dengan study.. 
bawak buku hulu hilir.. hihihi..
aku lak, layan perasaan sendiri.. :D

selesai tinted, kami g kedai tayar pulak..
tayar keta ku itu perlu jugak ditukar..
dah kekurangan bunga tayar dah..
sampai masa jugak nak tukar..
mula-mula nak tukar 2 jer..
tapi.. akhirnya tukar 4-4 tayar..
wah!!! banyak kehabisan kewangan ni..
kena cover balik bulan ni.. so, no shopping2 yer.. :(


hari ahad..
pagi2 pegi JPJ sebab nak renew lesen memandu en suami..
hampir seminggu lewat tarikh..
dia tak sedar a.k.a LUPA.. :D

pastu, balik lepak di rumah ..
en suami perlu rehat-rehat sebelum nak pegi exam pukul 2 ptg..

petang nya pulak.. menerima tetamu ke teratak kami..
En Wai & Puan Aizan.. :)
sorry ye korang tak dapat bermalam di rumah aku kali ni..
tapi still En Wai dapat tido jugak di rumah aku.. hahahah..
take a nap di petang hari.. :D

lepas maghrib, kami bawak mereka dinner di Char Ko Tiaw Sg Dua di Kulim..
Puan Aizan kemaruk nak makan char ko tiaw.. :P




geram sangat tengok Zara yg tembam & chomel..
last time jumpa tak pandai gerak lagi.. dok baring jer..
skrg ni bukan main melasak dah..
nanti kita jumpa lagi eh Zara.. cute la awak.. :)


1 comment:

velasrizal said...

semoga selamat smpai ke destinasi