Instagram

Monday, June 20, 2011

cerita aku dan blog

aku rasa sekarang ni penulisan aku di blog adalah sangat kurang..
bukan rasa lagi.. memang dah betul laa..
kadang-kadang rasa nak tulis.. tapi rasa macam tak nak share cerita tu..
pastu, lama-lama pendam jer.. terus lah tak share dengan korang yg membaca kat blog aku ni..
pastu, kadang-kadang bila aku tulis, aku pun tak tau lah sapa yang baca pun..
takde komen, takde respon.. bukan la takde langsung.. ada jugak yg tinggal komen..
tapi takde la ramai..
tapi aku tak kisah pun.. bila aku ada idea.. aku tulis..
sebab en suami ku suka baca apa yang aku tulis dan mengarutkan ini..

tapi kan.. en suami ku pun sama.. suka baca.. tak suka komen..
pernah komen gak dulu dulu.. tapi sekarang ni.. dah jadi silent reader..
lagi satu kan.. pasal en suami aku ni.. dia suka baca blog aku bila kami sama-sama tengah ngadap laptop kat rumah..
depan aku..
aku pulak tak suka macam tu.. macam nak tergelak-gelak bila orang tengah baca apa yang aku tulis, depan aku..
malu pun ada.. hahaha..

blog aku ni.. dah lama wujudnya..
entry ku yang pertama adalah pada November 2004..
lama dah tu.. hampir memasuki 7 tahun..
kalau ada anak, dah masuk darjah 1 dah.. :)
tapi, visitor aku ni tak ramai pun.. kengkawan berdekatan jer pun..
sebab aku tak pandai la nak buat giveaway semua tu..
masa baru naik trend giveaway tu, aku tak suka bila masuk blog orang yg penuh dengan entry GA..
aku ni suka baca cerita.. bila tengok-tengok GA jer.. mula lah rasa bosan nak layan..
tapi lama-lama.. best pulak tengok GA ni.. masa ni lah boleh kenal ramai kawan..
tapi takde pun aku join..
ada la sekali dua.. tu pun sebab hadiah best.. hehehhe.. (materialistik betul laaa.. )

mula mula dulu.. aku letak id en suami sebagai admin jugak..
dengan harapan dia akan join menulis bersama-sama..
tapi.. knowing my en suami tu..
memang bukan seorang penulis berkakilebar..
baca pun kurang suka.. hahah..
nasib baik blog aku dia suka baca.. :D
oleh itu, aku me'remove' kan en suami dari jadi admin..
menyemak list admin aku jer.. hihihihi..

dari 1 id gmail yang aku guna sekarang, aku ada 3-4 blog yg aku dah create..
tapi yg betul2 aktif adalah blog ini.. dan jugak blog chocs biz aku tu..
nak buat banyak banyak blog.. yg ada 1 ni pun dah tak ter'update'..
haha..

lagi 1 pasal baca blog orang / blogwalking / BW..
aku suka BW masa kat ofis..
masa keje dah kurang / takder..
masa tu boleh la aku menghabiskan masa dengan BW..
tapi... aku kurang suka kalau blog yang background entry nya berkaler-kaler..
aku suka kalau background putih jer..
sebab, dari jauh pun kalau terkantoi dengan boss, takde lah nampak aku dok baca blog..
konon konon dok baca technical forum untuk kerja yg aku buat.. :D
lagi 1, mata aku ni hari hari la dok mengadap skrin laptop.. bila dah background kaler kaler..
mula lah rasa berpinar jer mata.. kurang oksigen.. hihi..

aku ni kan.. memang lah tersangat hantu internet..
en suami aku cakap.. aku ni kalau takde tv kat rumah, takper.. tapi kalau takde internet, pc/laptop, memang aku tak leh hidup.. hahhaha
ye lah.. it's my life..
nak masak pun, carik resepi kat internet kan??
nak design coklat pun, carik design kat internet..
nak carik apa apa info pun, semua nya kat internet..
sebab tu lah aku suka sangat mengadap pc/laptop bersama-sama dengan internet..
paling koman pun, layan internet kat henpon jer. hihihi..

ok lah.. itu jer yg aku nak bebelkan pagi ni..
tu pun sebab takde keje nak buat pagi ni.. monday blues pulak tu..
enjin lambat panas laa..


7 comments:

Fieza79 said...

mmg kan kalau suami sendiri baca penulisan kita rasa termalu je nak2 kalau baca depan2..hahaa...

JunAina said...

cik zura...

hubby kak aina langsung tak pernah peduli blog kak aina...hahhahaaa...

BW kat opis je. kat umah internet di haramkan sehingga anak2 betul2 faham kegunaannya. kata hubby kat opis pun dah tak larat nak guna...

Aizura said...

fieza - tu la pasal. i berperasaan tau. ahakss!! :D

k.aina - bleh la cerita lebih2 sket dlm blog, sbb dia x baca. hehe..

Mazatul Azura Muhamad said...

Saya pun skrg lebih suke jadi silent reader... ntahla.. kadang-kadang mood x menentukan... so baca just nak taw perkembangan semasa kawan-kawan..

Aizura said...

cik mai - sy pun selalu gitu jugak. tp seronok jugak kalau org tinggal komen. hehe. :D

ctfarazila said...

Zura, aku rasa ijam pon x baca blog aku... dan aku rasa lebih selesa kalau dia x baca... hehehe... bebas nk menulis...

Aizura said...

fara, aku suka awie baca. kadang2 boleh sampaikan luahan hati tanpa perlu bercakap direct. hihihi..