Instagram

Friday, June 03, 2011

kerja & baju raya

selamat pagi jumaat korang semua...
hari ni rasa berdebar debar jer nak datang ofis..
sebab malam tadi ada meeting untuk deployment esok..
tapi kebanyakan yg attend meeting tu kena reject..
sebab ada 1 rules baru yg diperkenalkan minggu ni tak dipenuhi..
salah mereka yg menguruskan jugak lah..
patut nya awal awal lagi kena bagitau pasal rules tu...
so, hari ni datang ofis jer.. ramai dah bising bising pasal tu..
dari team aku.. semua ticket kitorang kena reject..
so, not a big deal utk manager buat waiver.. supaya semua boleh deploy by weekend ni jugak..
tapi hari ni big boss pulak cuti..
mcmana keadaan nya pun tak tau lah..
PM aku lak belum masuk kerja lagi ni.. harap harap semua nya OK dan boleh deploy esok..

eh!! tercerita pasal kerja pulak..
sebenarnya nak cerita pasal baju raya..
korang dah beli ke??
ktorang planning nak beli bulan ni..
tapi kan...
dah terbeli dah masa bulan lepas..
masa tu ajak en suami pegi Kamdar kat BM..
aku nak beli kain utk buat baju kurung utk tambah koleksi pakaian ke ofis..
sambil jalan jalan tu, kami dok bincang la nak buat tema kaler apa lak tahun ni..
macam macam kaler la yang keluar..
yg penting kaler yang belum lagi kami buat sepanjang tempoh berkahwin ni.. hihi..
jalan jalan.. belek belek.. usha usha..
tiba tiba en suami jumpa 1 kain ni..
then, terus panggil aku.. en suami cakap nak buat tema kaler tu..
aku pun, terpandang jer terus terberkenan..
terus panggil orang gunting tolong guntingkan kain tu..
pastu, terus en suami p carik kain yang sepadan untuk buat baju melayu...
taraaa!!!! dah dapat kain untuk baju raya kami..
tak sangka sangka.. terus terbeli dan dah gi tempah dah pun.. hahahha
warna apa??
tungguuuuuu!!! mana boleh bgtau skrang.. nanti tak surprise la gambar raya ktorang.. hahah

ok lah.. tu jer nak cerita..

p/s: bos dah datang.. :)



No comments: