Instagram

Wednesday, June 01, 2011

dinner for 8th years wedding anniversary ;; :D

hari isnin malam, family mertua datang tidor di rumah..
plan mengejut dari abah mertua ku..
tiba-tiba jer pagi semalam call en suami aku cakap on d way datang Kulim..
wah!! plan memang mengejut..
aku pulak hari isnin tu sakit kepala dari kat ofis lagi..
pukul 2 ptg isnin tu aku inform kat boss aku, nak balik awal sikit..
then, boss aku cakap, "go now la, take some rest"..
wah!! thank you boss..
terus aku zass balik.. drive slow slow dan rasa tak sabar jugak nak sampai rumah.. nak tidor..
Alhamdulillah, selamat sampai rumah..
aku tido sampai lah ke petang.. bangun tu still lagi sakit kepala
cuaca panas agaknya.. tambahan pulak lately agak busy dengan kerja kerja di rumah..
tido pun tak berapa nak cukup..

en suami balik rumah, kitorang keluar pegi beli lauk-lauk untuk dinner malam tu..
takut lak family mertua lambat sampai.. abih pulak gulai kepala ikan kat kedai tu..
baik ktorang beli siap siap.. tinggal masak nasik je kat rumah..

family mertua tido kat rumah ktorang 1 malam jer.. then, semalam diorang pegi Alor Star..
tido sana pulak 1 malam.. hari ni diorang balik Pahang semula..
sangat rajin ok mereka datang berjalan-jalan.. huhu..


petang semalam tepat pukul 5 petang, aku keluar dari ofis..
memang kerja pulak tak banyak..
terus la nak balik..
dah la aku mengantuk yang amat sangat... kena ceri beri pulak..
rasa nya sebab aku minum susu coklat banyak sangat laa.. 
sampai rumah agak awal jugak, dalam kol 6.10 ptg..
sambung lagi ceri beri.. hahahahha.. (jgn terbayang-bayang pulak.. :P)

lepak-lepak sat.. en suami balik..
tanya nak keluar makan tak..
aku macam takde selera nak makan pun..
sebab perut dok memulas jer..
last last tak keluar pun..
en suami pulak nak offer nak masak.. 
apa yang dia masak??
ni haa ----->>>>>>



masa en suami serve nak makan..
then, aku cakap.. "ni lah dinner anniversary kita eh??"
terus en suami aku.. "a'ah kan!!"
boleh pulak macam masing masing baru tersedar diri..
anniversary dinner kita makan maggi.. hahahahah..
so romantic la kan... hahahha.. kelakar OK..

then, en suami bagi alasan.. "ye la, nak ajak ayg keluar jauh jauh pun ayg ada keja nak buat"
memang betul pun, aku memang tengah banyak kerja..
nak menyiapkan order coklat.. :D
dan juga order popia.. :D
Alhamdulillah, rezeki..
nak mengumpul duit untuk memenuhi tuntutan wish list.. :D
semoga aku diberi kesihatan yang baik dan dapat terus boleh melakukan kerja kerja dengan baik..
InsyaAllah..


p/s: pagi tadi aku breakfast roti canai, lama sangat dah tak makan.. memang dah sampai tahap teringin.. lama pun dalam 2 minggu lebih kot.. hahahahha... 


5 comments:

sW33tdARLiNG said...

maggi pun sodap.. nak nak nampak meatball yang meriah tuuu wuiiihhh!!

Mazatul Azura Muhamad said...

Happy Anniversary Cik Zura... Semoga berbahagia buat selamanya...

Doakan wish list kami tercapai gak :)

Aizura said...

sW33tdARLiNG - sekali sekala makan sedap gak. tambah2 pulak dimasak dengan kasih sayang. hahahah

cik mai - sama jugak la dengan depa no.. insyaAllah, kita berusaha ke arah wish list itu. :)

ayanuts said...

bola2 tu nmpk menyelerakan..he..he..

Aizura said...

ayanuts - hihi. memang sedap pun. penambah rasa maggi.. :D