Instagram

Wednesday, July 09, 2008

astro decoder rosak

aku tgh drive blk dr ofis td.. cik abg ai call.. dia bgtau astro decoder kt umah rosak.. adessss... 5 thn ktorg guna decoder tu.. dgn remote control sekali x penah2 tukar.. hebattt... aper nk buat ni yer.. nk g beli kt kedai letrik ker.. mmm.. xde pengalaman laaa... cemana nk replace...??

aku pun call la customer service astro.. tanye gitu gini.. aku tanyer kalo nk beli baru kt mana boleh beli.. org tu ckp kena beli thru diorg gk.. just bg detail.. nnt diorg poskan.. harga nyer RM169... alamak.. mahal gk aaa...

pastu, aku suruh cik abg ai call abah mertua ku.. sbb astro umah abah penah rosak sblum ni.. pastu, citer punye citer.. abah ckp senang2 terminate je yg tu.. subsribe yg baru.. aku pun pikir2.. skrg ni astro asyik ada promo kan.. nk psg baru pun xde kena byr mahal2..

pastu, aku pun terus contact sorg dealer astro yg aku kenal lama dh.. 2,3 thn lps.. aku subscribe astro utk mak aku & kakak aku thru mamat ni.. aku pun call jer la.. tanyer itu ini.. then, dia ckp skrg promo utk pemasangan xde charge.. so, nnt diorg dtg pasang free jer.. tp pakej kena ambik RM59.95 ke atas.. so, aku semesti nyer la ambik pakej yg cam ktorg ambik sekarang.. 3 mini packages + movie... RM88.95.. so, terus ler aku register kt mamat tu.. setel je aku ngan mamat tu.. aku suruh cik abg lak call astro nk tanyer cemana nk terminate.. apa2 kena wat ke kan.. then, cik abg call terus decide nk terminate.. dan2 tu gk ktorg terminate.. kena hantar blk smart card within 3 months from today laaa.. servis astro ni akan terminate lg sebulan.. dia bkn hari ni gk terminate.. mkn sebulan gk tu.. so, aku ada lg sebulan la kena byr kan... huhu.. tp kira pro rate laa...

tp yg aku terlupa... lupa sgt nk tanya kt mamat tu.. on 1st bill.. charge apa yg diorg kenakan... kang nnt kira g balik.. last2 sama jer.. huhu.. tp xper lah.. we all dh decide.. puas hati ok.. hahahahahah..

3 comments:

azieazah said...

Hmmm.. Kak Z belum terbuka lagi hati nak melanggan ASTRO ni..

biar jer anak2 layan apa yang ada.. hehehe...

tunggu depa besaq skit kot...

Aizura said...

kami ni dok berdua ja kakZ.. ada astro leh la menambah hiburan sket.. btul x.. :)

azieazah said...

betul.. memang kena pada tempat...