Instagram

Wednesday, July 09, 2008

got 2 cards today..

hari ni pagi2 kol 9++ aku kuar umah.. bergegas ke maybank kt area umah aku ni.. sbb nk replace atm kad.. semlm dh pegi.. tp tersgt la ramai org sbb lunch time.. so, diorg advice dtg pg.. so, kejap je aku tunggu td.. sib baik cepat kan.. hehehe..

alkisah psl atm kad maybank aku ni.. hari isnin ari tu aku nk g masukkan duit kt dlm acc maybank aku.. aku pun masukkan kad atm aku kt dlm cash deposit machine.. sbb aku x ingat no acc aku.. sekali masuk je kad aku kt situ.. xde apa2 berlaku pun kt machine tu.. sekali kad aku kena telan laaa... cik abg ai pun tanyer la pak gad yg dok ada kt situ.. pak gad tu ckp laa.. esok baru boleh ambik kad tu.. aku tanyer naper la esok.. dia ckp nk kena call vendor machine tu dtg dulu.. vendor tu yg ada kunci utk bukak machine tu.. yg aku x puas hati.. cara pak gad tu ckp kt aku.. aku tanye dia cemana ni kad sy kena telan.. dia dgn nada tengking.. ckp kt aku.. tekan la butang merah tu.. (butang cancel).. dgn nada yg mcm aku ni bodo la sgt kan.. aku pun ckp laa.. dh berpuluh kali dh sy tekan.. geram aku.. x leh ke ckp elok2.. aku yg tgh2 ok terus jd hangin semcm jer... then, aku pegi kt kaunter sbb nk report psl kad aku tu.. aku tanye bdk kt kaunter tu.. mesin tu sepatutnya boleh masuk kad ke x.. dia ckp boleh.. tp mesin tu mmg ada problem kad selalu sangkut.. then, aku ckp laa.. dh tau cam tu nape la x ltk warning ckp jgn masukkan kad ke apa ke.. at least user alert laa.. tp kalo dh diorg masukkan jgk.. mmg slh user sendiri la.. x baca warning.. ni xde apa2 warning pun.. tghari kan.. darah aku ni mmg la cpt jer panas..

then, pegi la kaunter 1 lg buat report... tinggalkan nama,ic no & no phone.. pg semlm (selasa) baru diorg call ckp kad dh ready to pick up.. diorg ckp kad aku xde problem.. tghari aku g pick up kad aku.. org kaunter ckp.. better replace kad baru je.. so, aku pun mmg nk sgt la replace kan.. dh siap ambik nombor sumer.. sekali.. lama betul la kena tunggu.. then, cancel je kt situ.. sbb aku ada urusan nk ke post office lak..

end of the story, ari ni aku dpt 2 cards..

satu maybankcard.. 1 lg insurance kad aku.. huhu.. baru ambik insurance daaa... hehheeh..

1 comment:

azieazah said...

Hmm... pelik gak kes kau ni ZURA...

sbb setahu Kak AZIE, jika deposit cash kat ATM MayBank... tak perlu guna kad (wpun KakZ pngguna Maybank gak)..

cuma perlu tekan any button jer... touch screen ker whatever...

hmmm.. benda dah nak jadi... memang kena kasi settle gak lerr...hehe...

sabor jek laaa...