Instagram

Wednesday, August 26, 2009

puasa hari ke3

puasa hari ke3.. pertama kali berpuasa di kulim.. seharian aku dok umah jer.. cik abg ku kan keje.. so, aku pun mana la nk g mana2 kan.. dok umah jer laa.. buat ler apa yg patut..

cik abg ai blk keje kol 5.30.. smpi umah dh dkt gk la kol 6.. aku dh siap2 tunggu.. nk kuar g psr ramadhan.. pastu, nk mencari tmpt berbuka puasa.. ( aku x masak pun.. sbb nyer kelengkapan kt umah kulim ni x brp cukup lg.. malas la aku.. hihi)

ktorg g pasar ramadhan kt tmn selasih.. ok gk la param kt sini.. byk kuih muih jenis utara.. seperti.. tepung bungkus (my feveret.. kt KL x jumpa ni.. ), nasik ulam (bkn nasik kerabu yer..), asam pedas btg keladi.. dan yg penting.. mskan kuih muih kt sini.. rasa nyer lebih sedap.. heheh.. bkn nk kondem yg kt KL.. tp sesetgh penjual ni masak main tangkap muat jer.. janji nmpk sedap.. tp rasa nya.. xtau la nk ckp.. cam x berbaloi jer beli.. bkn xde yg sedap.. tp sbb penah terkena kan.. tu yg cam serik jer..

lps g param.. we ols g mkn kt 1 restoran ni.. apa tah nama restoran tu.. nmpk cam grand la.. actually, we ols g kedai tu sbb aku nk mkn nasik campur.. then, biler smpi sana.. pilihan lauk nyer x byk... adesss.. x puas hati laa.. tp mkn la jgk..

** entry x bergambar pun.. sbb lupa nk snap.. heheh..

3 comments:

Dong & Dia said...

Memang....aku rasa PARAM ni overrated jek...peniaga amik kesempatan sbb yang dok beli tengah lapar berpuasa, semua nampak sedap...kadang2 yang tak pandai memasak pon sibuk nak carik untung...selalu beli memang jumpa yang tak sedap...slm plak aku jumpa dawai kokot dalam begedil yang aku beli...sib baik tak injured...hampeh kan?...semua aku buang...keciwa.

ArELeEz said...

btul3! kdg2 tu, rupe jer menarik, but taste t'sgt la fail! huhuhh..!

Aizura said...

ijan, sib baik ko ternmpk dawai kokot tu.. bahaya sehhh..

areleez, jd beringat2 lah bila membeli di param.. huhu.. nnt kuciwa..