Instagram

Friday, August 28, 2009

puasa hari ke 6

hari puasa ke 6.. (semlm la tu) aku teringin la nk mkn western style... carik2 kt internet tmpt femes kt kulim ni kt mana..

sebelum tu.. nk tunjuk sket gmbr2 aku snap smlm.. ye laa.. ada yg dok komplen entry ku x bergambar.. ari ni aku ltk byk sket.. hehehe..

ni lah kawasan dpn umah aku.. aku hanya berdiri di hadapan pintu sewaktu mengambil gmbr.. ada pokok ceri dpn umah aku ni.. agak redup di situ.. tp bila smpi waktu berangin.. abih la daun2 kering berterbangan.. penat nk sapu... (cam la rajin sgt kan)

pandangan di hadapan kwsn rumah ku.. semak samun ok.. sbb kt situ tanah kosong yg memisahkan antara dua kawasan perumahan..

si isteri penuh kesabaran menanti kepulangan si suami.. :D

itu dia.. suami ku sudah pulang... turun nk ambik permaisuri nya... sbb ujan rintik2 la kt luar tu.. (manja btul aku ni.. tp bkn aku yg suruh tau.. cik abg ai yg nk buat.. aku x kisah pun takat ujan rintik2 tu.. ) :D

we ols dlm perjalanan mencari restoran chef det bistro.. dgr nyer femes gk restoran tu.. western style..

carik punya carik.. jumpa la restoran tu.. tp alangkah sedih nya... boleh tutup lak.. pelik btul la aku.. kedai femes cam ni leh tutup lak bln posa ni.. kalo kt kl.. sure berduyun2 org g... huhu.. xper lah.. nnt pas posa baru g lg laa.. nk merasa gk..

akhirnya.. ktorg pegi mkn kt kt restoran satay house... mkn sate lah... cik abg ai dh mengidam nk mkn sate lak.. huhu..

ni lah kedai nyer.. we ols order 30 cucuk sate & 1 pinggan char ho fun kueh teow (mcm kueh teow kungfu jer rupa nyer.. )

menanti waktu berbuka dgn penuh kesabaran..

wajah kesayangan ku.. :) ( u r not shaving dear, comot jer.. )

lps mkn sate ni.. cpt gk la we ols mkn.. setel apa yg patut.. hajat di hati nk singgah g mkn kt nasi dalca.com.. heheh.. perut masih x kenyang.. (mkn x bismillah ni.. hihi)

dh singgah kt nasi dalca.com.. lauk nye dh x byk.. n nasik dalca nyer dh abih.. tinggal nasi putih jer.. kensel laa.. lain kali lah..

blk umah jap.. then, kuar g mkn kt 1 western restaurant kt area umah lak.. la casena.. boleh tahan gk la mknn nyer.. lupa lak nk snap gmbr.. nnt aku g lg aku snap ok.. hihi.. (giler mkn btul we ols smlm) aku mkn black pepper lamb.. cik abg ai mkn butter steak..

sahur lak.. again aku msk nasik goreng kampung (ikan bilis + telur).. berselera we ols mkn.. heheh.. cam org kebulur.. wpun baru bgn tido..
itu je la yg boleh nk masak kt umah sini.. sbb x cukup kelengkapan.. peti sejuk pun xde nk wat stok masak.. xper lah.. janji ado..

4 comments:

Kamariah Idris said...

Hi Zura, dah x keje kat cni lg ye...ingat still ulang alik..

Dong & Dia said...

Masa Randa lom ada peti ais, pose tahun lepas, aku gigih gak nak masak. Hari2 time lunch hour kuar gi beli bahan kat Giant. Tapi kena bajet elok2 beli cukup2 jek. Kalau lebih, mana nak simpan. Tapi bila dah ada peti ais, terus tak pandai bajet, madang jek berlebih. Hampeh tol.

Aizura said...

kay, aku still ulang alik.. lom pindah ke kulim lg.. last week aku mmg ambik 1 week leave, nk posa ngan cik abg ku.. :D

ijan, bagus la ada kerajinan cam tu.. aku ni biler dh xde peti ais, jgn harap la rajin aku nk masak tu dtg.. alasan besar tu.. heheh

ArELeEz said...

xpe2.. sok luse, terjah lagik restoran che det tuh! ;)