Instagram

Thursday, February 04, 2010

spaghetti meat ball

agak lama aku teringin nak makan spaghetti meat ball.. yang mana meat ball nya adalah home made / buatan sendiri.. so, malam tadi aku berkesempatan la membuatnya.. sampai umah jer, terus tukar uniform.. pastu, masuk dapur basuh pinggan yg semalam punya.. pastu, baru lah boleh mula masak memasak..

sangat berpuas hati walaupun takde la sesedap mana pun.. aku main taram jer buat meat ball tu.. daging cincang + daun sup + serbuk lada sulah + serbuk lada hitam + garam.. pastu, wat bulat2.. goreng guna olive oil dlm non stick pan..

macam ni lah hasil nya.. yg ni dh mamam suku.. baru ingat nk snap pic.. sebab masing2 dah lapar tahap cipan..


ni lak baki kuah spaghetti yang tinggal dalam periuk.. (angkat periuk terus letak atas meja.. tak senonoh btul.. sib baik mak mertua xder.. hihi)

5 comments:

azieazah said...

Sedap..! Sedap..! Sedap..! Meat ball tu yang buat tergoda tuh...!

Fadzly@RyCO said...

ishh ishhh .. menggugat nafsu makan betul gambaq2 hang buh ni .. slurppp slurppp

Aizura said...

kak azie - meat ball tu sedap gk la wpun main taram jer..

lee - hehe.. try test buat tgk.. kot2 menjd mcm aku wat.. kalo nk originality mcm aku wat ni.. singgah mai kulim la.. aku buat spesel punya.. :D

Mazatul Azura Muhamad said...

Huhuhu.. Bila ler cik zura nak buat jamu we all makan plak! BTW.. Hepi belated besday noh.. Walaupun dah extravaganza terlambat.. nak wish gak... hehehe

Aizura said...

mai la kulim.. leh la kita berBBQ.. hehe..
timer kasih byk2.. wpun lambat.. ingat jgk.. :D