Instagram

Wednesday, February 03, 2010

cuti kat rumah

hari isnin aku cuti, wpun aku bukan nyer dok kt wilayah.. aku dapat replacement cuti thaipusam yg jatuh hari sabtu.. penang kan ambik.. tp ada certain company jer yg bg replacement cuti ni.. kedah x cuti, so cik abg ku bekerja lah.. tinggallah aku sorg2 kt umah..
yg x besh nya.. dr pg bangun tido aku dh kena sakit kepala.. bwk smpi ke ptg.. planning nk kuar pg2 nk pegi bank pun tertangguh sbb sakit kepala..
so, biler kt umah.. ini lah breakfast + lunch aku.. main bedal jer masak apa yg ada dlm fridge...

nasik goreng + ayam + milo kosong panas..


pastu, kuar pusing2 umah jap.. ambik angin.. tp panas terik kt luar.. tp still berangin yg sejuk2.. best best..
pastu, masuk dlm umah.. layan tv.. tertido lak.. kepala berdenyut2 jer.. mmg rasa x best jer bercuti dlm keadaan mcm tu kan..
kol 2 ptg.. aku gagahkan diri jgk kuar g bank.. ye laa.. nk byr keta la, masuk duit asb la, nk byr utang CC laa.. biasa lah biler dh gaji, abih duit dgn benda2 gini lah.. dh lumrah.. kalo x utang xde harta lak nnt..
itu pun x sempat nk setel semua sbb nyer time agak limited.. org lak ramai lak tu kt bank.. nk kuar duit pun punyer la lama beratur.. mesti org penang ramai turun ke kulim ni.. nk wat urusan2 rasmi la kot..

streamyx
telepon line kt umah aku dh pasang dh.. dh dkt 2 minggu dh.. tp streamyx lom call lg utk nk psg.. biler call 100 diorg ckp, selalu nyer ambik masa 3-7 hari lps psg tepon umah.. so, lps 7 hari aku call 100 lg.. sekali diorg ckp leh pulak x jumpa no telepon aku.. padahal telepon tu dh boleh wat call in & out dh.. adesss.. pelik btul.. ahad tu we ols g tm point kulim.. diorg check pun x jumpa gk.. diorg ckp, agen tu x submit application form aku.. tp yg pelik, mcmana telepon line dh boleh psg dulu.. padahal sekali submit jer sumer tu.. aku pulak lupa la sgt nk ambik contact no agen yg daftarkan streamyx tu.. mmg mls la pulak aku nk p carefour sbrg jaya nk jumpa agen tu.. so, we ols daftar blk lah.. senang citer..

perabot rumah
hari ahad tu jugak.. kami suami isteri dh pegi menghabiskan duit membeli beberapa kelengkapan perabot rumah yg kami perlukan.. yg terutamanya.. meja makan.. alhamdulillah, dh nmpk lengkap dh rumah we ols.. (wpun rumah sewa ok.. )
pastu, ada la lg bbrp perabot lain yg aku beli.. yg murah2 jer.. yg penting ia adalah 1 keperluan pd aku & hubby..

apa lg aku nk story kt korg eh.. aku sebenarnya tgh xde keje kt ofis ni.. so, aku melalut la layan blog pagi2 ni.. enjoy lah korg yer..
nnt mood aku rajin blk, aku update lg apa2 story.. ok yerr...

2 comments:

ArELeEz said...

ye, betul! service streamyx mmg cam hampagas! kene tegas + maki2 sket diorang tuh, baru la diorang concern lebih to what we've reported.

Aizura said...

masih menunggu smpi cukup seminggu.. ahad ni kalo xde pa pe.. g serang tm point lg sekali.. adesss.. hangin...