Instagram

Tuesday, August 12, 2008

chef shaq

sgt rajin nk meng updet la ari ni.. hihihi...

nk story lg ni.. hari jumaat lps... aku blk lmbt dr ofis.. kira nyer pas maghrib baru grk blk dr ofis.. cik abg ai smpi dulu kt umah.. then, seperti biasa... we ols akan planning for mkn dinner for that nite... dh plan aku smpi umah jer.. we ols nk kuar cari mkn laa..

tgh aku drive.. dh dkt jgk ler nk smpi.. cik abg ai call.. dia ckp mlm ni kita x pyh mkn luar... cik abg ai ckp dia nk masak... waaaalllaaaa... sungguh terharu ok biler dgr cik abg ai nk msk.. hilang rasa penat bekerja hari ni.. heheheh...

aku smpi umah jer... cik abg ai dh mula la agenda masak2 dia.. suka nyer aku tgk... terharu pun ada gk.. sgt susah la nk tgk dia rajin2 nk masak2 ni kan..

cik abg ai tersengih2 biler ai snap gmbr dia sdg msk2.. hihi.. (sure masuk blog ni.. heheh)

u ols nk tau x apa yg cik abg ai msk... ini lah yg dia msk utk aku mlm ni... not bad la abang... sedap... rasa x cukup aaa.. hihi..

cik abg ai mskkan nasik goreng & scramble egg... dia guna jer apa2 yg ada dlm peti sejuk tu.. ikan kering laa.. udang kering la.. segala macam laa.. kreatif gk laki aku ni.. huhu

3 comments:

abangnya said...

Kalau ko orang nak tahu resepi tu name dia . nasi goreng seefood kering dan scramble egg special. so ape yang aku buat. aku tumbuk udang kering,ikan bilis dan kerak scramble egg. pass to goreng sekali denga bawang . baru masuk nasi dan garam.
scramble egg tu. lain sikit cara goreng. so aku tomeh bawang. masukkan sekali udang kering dan kentang. goreng sampai kuning.lepas tu masukan dalam telur . dan goreng balik telur tu.

sedap

Aizura said...

wah..wah.. cik abg ai ni.. baru sekali masak.. dh siap kasi resepi tu..

abg, nk tulis resepi kena g blog lg 1 aaa... hihi..

yatibaharom said...

uisshh cam sedap jer...kalo kami nak p umah hampa...bole la kami try resepi ni yer hehehehehheheheh...