Instagram

Monday, August 18, 2008

cherating - part 6

nk sambung lg kisah ke cherating... pas jer maghrib di hari pertama di chalet tanjung inn... we ols siap2 nk g dinner lak.. plan nk g ke kemaman... ujan lak mlm ni.. dh la ekon keta rosak... aduhaii.. sgt ler menyedihkan... ktorg gamble jer.. x tau nk mkn kt ner... sepjg jln nk ke kemaman mmg byk la kedai mkn kan.. tp tgk cam xde org sgt pun.. aku ni cam seram jer biler tgk x ramai org mkn kt kedai tu kan.. so, terus jer smpi la kt bus stand chukai.. kt tepi2 tu byk gk la gerai2.. g la kt 1 kedai.. ada nasik campor gk... singgah la kt 1 kedai ni.. nmpk sedap je kan lauk2 nyer... ada la ktorg ambik lauk 3,4 jenis gk laa... ambik sotong besar.. msk apa ntah aku x ingat.. ambik sekor jer... sbb besar kan... sekali biler mkn.. sotong tu rasa lain mcm laaa... aku cam x puas hati la.. suruh ler cik abg ai panggilkan tuan kedai tu.. mula2 cik abg ai ckp x pyh ckp apa2 lah.. tp aku x nk la... nnt x mkn dh tu kena byr lak kan... then, biler cik abg ai panggil.. aku la yg ckp... "kak, sotong ni ada bau la".. dh tu akak tu terus ambik pinggan sotong tu tanpa kata apa2 kt ktorg... dh tu lauk2 lain tu ok la.. tp rasa nya sgt kurg best... dlm kedai tu aku & cik abg ai jer yg mkn... disbbkan gerai nyer dkt2.. so, nmpk cam ramai org la kan... tp we ols je yg mkn kt gerai tu... ktorg dh slh pilih kedai laa... then, biler panggil dia kira... diorg xde pun nk mintak maaf ker apa ker kt ktorg... sedih la aku tgk org yg berniaga mcm ni.. masa aku ckp tu xde la aku marah2 pun.. aku ckp slow2 jer... lantak lah korg.. tp aku sgt la x berpuas hati.. masa dia kira, dia mmg x kira la sotong tu.. mmm.. ok lah.. lps tu, cik abg ai g beli burger lak.. sbb rasa x puas mkn kt situ kan.. so, pas beli burger.. we ols pun blk ke chalet...

lepak2 kt chalet & tido... esok family in laws aku nk join ktorg bermandi-mandian kt cherating ni...

best giler la tido.. wpun bilik kipas jer... tp sgt la sejuk... biler tutup lampu.. x tau mlm siang dh.. sedar2 pg tu.. dh cerah rupanyer cuaca kt luar... huhu.. terlajak subuh laaa...

ktorg bangun n mandi2 jap.. pastu, kuar g jln2 kt beach... dok call in laws aku diorg x jwb la pulak kan.. so, jln2 la dulu...

ibu kucing & 3 ekor anak kucing yg duduk kt sebelah chalet ktorg.. ktorg lepak2 kt beranda.. diorg pun dtg la nk ngedeng2.. chomel anak kucing ni..

ni lak burung apa nama ntah.. tp pandai mengajuk biler kita wat bunyi kt dia... dia suka mengajuk bunyi alarm keta we ols..

tgh2 ktorg bercanda2... FIL call ckp diorg dh on d way.. we ols pun kelam kabut la... sbb plan nk g jeti kemaman.. nk carik ikan.. nk wat panggang... nk piknik tepi pantai kan... MIL dh msk2 sumer dh..

we ols kt pintu gerbang ke kemaman...

smpi jer kt jeti, xde ikan laaa... diorg ckp ari ni ikan x byk sbb laut bergelora.. adoiii.. malang nyer nasib.. pastu, kuar dr jeti ktorg singgah beli otak2 & sata... sata ni feveret aku aaa... sodap nyerrr... ktorg pun terus g kt bandar chukai... org yg jual sata tu ckp ada pasar kt situ.. ada la jual ikan... so, ktorg meneruskan perjlnn.. akhirnya jumpa la pasar tu.. ikan pun dh nk abih.. tp sib baik la ada gk utk ktorg... ktorg beli ikan pari & ikan kembung yg besar2 tu... tgh2 dok membeli brg, FIL call ckp diorg dh smpi kt cherating... dh masuk parking kt tanjung inn dh.. ktorg pun suruh diorg terus tunggu kt tepi pantai jer... huhu.. kelam kabut la we ols.. hihi

ni la my FIL & MIL... dh siap2 psg khemah dh..

my cik abg & my SIL.. sama x muka diorg?? hihi

anak2 sedara we ols ler ni.. 3 beradik




diorg lepak sini smpi petang.. puas hati la mandi laut smpi ke ptg.. huhu.. kalo x sbb nak ujan.. sure dok berendam x abih lg.. hihihi...

1 comment:

ArELeEz said...

same2! tp, xserupe la.. hiks..