Instagram

Monday, August 11, 2008

cherating - part 4

lama btul aku ambik masa nk meneruskan cerita psl our honeymoon (ntah brp kali dah.. hihi) kat cherating.. not really honeymoon laa.. just for holiday.. nk release tension.. release gk la dgn ketenangan pantai di sana.. huhu.. masih terbayang2.. :)

cherating... here we come... we ols dh smpi kt simpang masuk ke cherating.. syiok nyer aku..
ini lah kwsn chalet yg we ols duduk.. aku suka sgt design kt dlm kwsn chalet ni.. menarik.. rasa sgt tenang ok...




FYI, we ols stay kt Tanjung Inn Chalet.. we ols ambik chalet yg pakai kipas jer... dh nama pun budget holiday gitu.. harus la bajet kan.. tp sgt nasib baik.. cuaca sejuk jer kt sana.. so, duduk bilik berkipas pun cam duduk bilik ekon sehhh.. nama pun chalet kan.. dinding kayu.. sejuk gilos aku yg byk lemak ni.. cik abg ai x pyh tanyer.. kalo panas berdengung pun.. tetap ler tido berselimut.. x paham sungguh aku.. hihi..

kat tengah2 kwsn chalet ni ada kolam... ada ikan tau.. ada anak pekerja chalet ni dok mancing kt kolam tu.. asyik dpt jer ikan.. geram nyer aku tgk.. pekerja chalet tu ada gk suruh cik abg ai mancing kt situ.. ktorg mmg ada bwk pancing.. tp cik abg ai cam malas2 + malu2 lak.. huhu..



ok.. sekian lah cerita psl tmpt penginapan we ols... nnt aku continue lg ok.. mata tgh berat dh ni.. tp gagahkan diri gk nk meng updet blog.. nk citer psl cherating ni.. see yaa..

6 comments:

shikamaru said...

cik zura, brapa kah agaknya cost menyewa kat chalet ni...bonda n ayahdanda ku duk ckp nk p cuti-cutian...igt nk suh depa p sini ja...

Aizura said...

kalau yg kipas tu.. RM45 per nite.. kalo ekon RM90 per nite.. yg tu utk bilik berdua2an la.. kalo utk bilik family.. RM120 per nite.. ada ekon gk laa..

Purple 28 said...

lambatnyer nak tunggu episod akhir...macam tgk citer EXORA...huhuhu..

abangnya said...

memang best kat sini. kalau korang nak tahu kat sini ada banyak aktiviti luar. macam tengok penyu, kelip - kelip, aktiviti jelajah sungai , jelajah laut, Snokeling dan memancing .
setiap aktiviti harga lain - lain la. kalau nak join aktiviti ini kat sini ko orang gi jeti sebelah river view.

Aizura said...

eija, heheh.. sabar menanti episod akhir.. xtau la brp episod lg ni.. tunggguuuuu..

Aizura said...

abg, nnt kita jgn g wat bajet holiday lg.. kita bwk duit byk2.. habis kan sumer duit.. leh la g semua aktiviti2 yg ada tu.. hahahahahha.. (gelak jahat)