Instagram

Monday, February 09, 2009

kepenatan

hari ni cuti thaipusam.. we ols mmg xde g mana2.. tmbh2 lg aku ni.. langsung x kuar umah.. cik abg ai ada gk kuar td g basuh keta & g kedai hardware beli brg2 dia nk bertukang2 kt umah today..

keje aku ari ni.. mengemas dapur sbb smlm kan masak2.. so, x smpt nk basuh2 segala.. so, lps bg cik abg ai bekfes... aku kemas2 la dapur.. bekfes pun dh dkt kol 12.. sbb we ols bgn giler lambat la ari ni kan.. kol 11 lebih.. huhuhu... qadha tido laa..

lps selesai kemas dapur.. mintak tlg cik abg ai.. tlg pegang kain langsir.. aku nk gunting.. nk menyiapkan jgk jahit langsir bilik tido we ols ari ni gk.. dh tertangguh dr last week.. mana leh tahan aku tgk dok terperap situ.. hihi..

spjg hari menjahit smpi ke mlm laa.. cik abg ai siap kemas2 ubah kedudukan katil dlm bilik.. sbb nk psg langsir baru kan.. harus la tukar design bilik sikit.. kasik ada perubahan.. baru la besh.. hihihihi..

setel jahit.. terus la psg.. semangat ooo.. cik abg ai ckp.. cam bilik pengantin lak.. heheh.. ye aaa.. tgk la saper jahit.. hihi..

segan la nk tepek gmbr kt sini.. aku jahit biasa2 jer.. xde scallop2 bagai.. jahit straight jer..

then, dh setel semua dlm kol 10++ mlm.. dh mandi.. nk rehat2.. cik abg ai ckp.. "ayg, kita x mkn pun kan ari ni.." padahal.. aku dh bg mkn pg td.. ptg2 td pun ada gk aku msk spageti sempoi jer.. dia lapar ler tu... aku pun ada gk la terasa lapar... tp we ols mls aa nk kuar.. google jap tgk website dominos pizza.. order jer laa.. so, now.. we ols tgh tunggu bdk pizza tu dtg antar la ni.. huhu..

gila lengoh2 sakit badan aku ni.. lama benor dok ngadap mesin jahit tu..

2 comments:

Harni Safarina said...

Huish..terer gak hang menjahit.

Aku ni lagi hampeh. Jahit button pun fail. Hahahaha

Aizura said...

takat jahit langsir lurus tu.. boleh laa.. jahit baju kurung pun aku reti gk.. heheh..