Instagram

Wednesday, February 25, 2009

for you my dear..

smlm kan blk jer dr SKM smpi umah dh dkt2 kol 3 dh... kelam kabut la aku nk prepare utk msk mlm ni.. apa yer aku nk masak... teng teng teng...

ni la resepi yg baru aku nk try... LEMON ROSEMARY GRILLED CHICKEN...

baru pas marinate ayam ni.. lagi lama marinate lagi sodap... sbb segala rempah rasa tu akan meresap ke dlm.. aku smpt marinate bih kurang 3-4 jam je.. ok laah.. my 1st try kan..

aku menggunakan bekas pyrex yg dibeli di Idaman Suri utk membakar ayam di dlm oven.. :)



bih kurang kol 6.30 ptg.. aku mula membakar ayam di dlm oven pada suhu 180 darjah celcius selama 1 jam.. ataupun smpi masak laa.. ayam aku ni 1 jam x msk lg.. tmbh lg 20 minit baru msk elok.. :)


home made black pepper sauce.. terlebih ltk lada hitam laa... hehehehh.. bedal jer lahh..

here come by besday boy... x smpt nk letak bag lg.. aku dh soh tiup lilin.. :)

acara memotong kek..

smile sayang.. u r 31 now.. :)

my luvly cake for him from Bread Story..


yg pinky tu.. lilin yg mencair sbb lama sgt tunggu cik abg ai naik.. nmpk je moto dia park kt bwh aku terus nyala api.. konon2 surprise la ni.. sekali lama lak tunggu dia nk naik.. meleleh2 la lilin tu...

ni la special dinner we ols mlm td.. ayam panggang aku yg dh siap dimasak.. serbuuu... heheh



aku xde kasi apa2 hadiah lg kt cik abg ai tu.. sbb blum gaji maaa.. tunggu gaji ye abg.. tp cik abg ai x kisah pun.. hehehhe.. luv u sayang..

3 comments:

Awin said...

happy belated birthday awi! :)

zura...ko baik hati lagi belikan kek and masak utk dia wpun tak bg hadiah....birthday fendi...dah laa aku tak bg hadiah....dia pulak belikan kek utk diri sendiri...itupon aku yg suruh....huhu..

azieazah said...

Selamat Ulangtahun to AWI... moga sejahtera selamanya,

Suatu usaha seorang isteri yg wajar dihargai nihhh...

Aizura said...

awin, sesuatu yg baik perlu dibalas dgn yang baik jgk.. :) really appreciate him..

kak Z, tq kak.. awie sgt menghargai konon2 surprise sy tu.. :)