Instagram

Thursday, February 19, 2009

Award & Tag

dapat award & kena tag dr Adda, Kak Umi & Nieta.. thanks ye kengkawan.. baru berkesempatan nk menjawab tag & menerima award.. :)

Peraturan untuk menerima award ini ialah:

1.Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.

dah copy..

2.Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

adda - ni member aku masa study kt UM.. sama2 asasi sains fizikal.. dan sama2 di fakulti sains komputer & teknologi maklumat di UM.. sorg yg happy go lucky.. masa zaman2 student dulu.. adda ni jenis yg kelakar.. kalo bercerita apa2.. sure nk gelak2 jer.. hihihi..

kak umi - kenai dlm anakperlis.com.. baru jumpa sekali jaa.. pasai kak umi dok di japan.. suka tgk baby chara kak umi ni.. comeeyyyy..

nieta - ni lak kawan senegeri aku... ktorg tadika sama2 di tadika kemas masjid sirajudin.. pastu, masa sekolah menengah pun sama2 di sek men derma.. sekarang lak, berkawan di blog pulak.. :)

3.Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).

1) dulu2 aku selalu pikir yg aku xkan ada boyfriend @ xkan kawin sbb aku x cantik & montel lak tu.. sure xde org nk kt aku
2) tapi skrg, aku mempunyai seorg suami yg sgt aku banggakan sbb dia sgt romantik & caring pd aku.. ada gk org jeles ngan cik abg ai ni tau..
3) masa aku belajar degree in comp science, ayah aku sgt x setuju.. sbb dia nk aku jadi seorg cikgu.. tp aku degil aku x nk jd cikgu.. tp skrg, ayah aku dh leh terima.. sbb aku dh boleh balas jasa dia wpun aku x jd cikgu..
4) aku bkn seorg kaki tv.. x kisah kalo x tgk tv pun.. mmg sejak dr kecik2 smpi lah sekarang.. tp aku suka tgk cerita melayu.. x kisah la cerita apa pun.. mmg aku suka tgk.. (selalu la gaduh remote astro ngan cik abg ai kan)
5) tp aku sgt addicted dgn internet.. aku suka browsing, chatting.. mcm2 lg.. termasuklah blogging..
6) aku suka memasak.. minat ni lahir lps aku kawin.. masa zaman anak dara mak aku x penah pun ajar aku masak.. skrg ni suka sgt carik resepi pastu aku try msk.. bakat terpendam ni.. hehe
7) aku dah boleh membaca dengan lancar masa umur aku 4 @ 5 tahun.. sebelum aku masuk tadika lg.. kakak aku beza umur 3 thn dr aku.. aku lebih suka baca buku2 sekolah dia berbanding buku2 sekolah aku.. :)
8) aku sgt sayang pada mak aku.. mak aku adalah kawan aku plg rapat.. wpun ktorg duduk jauh.. tp dlm seminggu.. berkali2 aku call mak aku.. sembang2 smpi 1 jam lebih kt telepon.. mcm2 cerita yg aku cerita.. mak aku pun sama.. kalo dia ada mslh nk luahkan.. mesti akan call aku.. luv u mak...
9) aku mengimpikan saat untuk aku memberitahu pd cik abg ai.. yg aku +ve buat pregnancy test.. bila la agaknya yer... :(
10) bila aku marah/sedih/suka, aku suka meluahkan perasaan dlm hati aku kepada org.. aku x suka simpan sorg2..

4.Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.

aku masih berpikir sapa yer aku nk tag.. nnt aku update.. :)

5.Jangan lupa melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah di tag.

lps aku dh buat list sapa yg aku tag.. ok..

3 comments:

puterikiut said...

hehe sebut psl tadika tingat dulu kalau nak balik umah che zura panjat pagaq ja kan sbb umah sblh sekolah ja..pastu mmg ingat lg che zura terer baca paper masa kat tadika dulu..kagum gila dah pandai baca..almaklumla zaman tu tak ramai lg yg advance.. apa cita la kwn2 tadika kita yg lain tu..

ArELeEz said...

betul3.. (tiru gaya upin-ipin. he3..) leez pon pas kawen baru minat memasak tu b'cambah. sbb ade sumber inspirasi kot! heh3..

Aizura said...

nieta.. dulu xdak pintu pagaq kecik dr masjid nk blk umah.. tu kena panjat pagaq.. hehe..
kwn2 tadika yg lain xtau la apa cerita.. masing2 dh lost contact.. teh ja la yg dok jumpa..

areleez.. sbb ada org nk makan mskan kita.. sbb tu la jd rajin nk masak.. hehe