Instagram

Wednesday, April 29, 2009

bila mengadap lappy..

mlm ni cik abg ai blk lmbt sket dr ofis.. dh dkt2 kol 11 la baru smpi umah.. menyiapkan keje2 yg dateline nyer adalah esok.. hope siap cepat yer bang.. jgn lupa our plan.. huhu..

aku ni dok umah sorg2.. jarang la aku nk bkk tv.. aku lebih suka melayan internet.. surf sana.. surf sini.. hajat mula2 bila on lappy nk buat keje.. tp.. dok layan We Got Married kt mysoju.com.. pastu, dok baca blog org.. mlm ni aku sgt excited membaca blog2 kengkwn blogger yg tgh diet.. actually aku pun in process diet gk skrg ni.. risau wehhh.. bdn gumuk cam ni.. biler tgk gmbr masa belajar kt UM dulu.. slim la jgk kan.. masa kt UM aku lg slim dr masa aku kt sekolah ok.. so, aku nk jd blk mcm tu aa.. cam susah jer kan?? susah nyer la nk self motivate utk diet.. tp aku cuba jgk laa.. hopefully, aku boleh..

sekarang ni aku ada mkn duromine (kalo korg x tau.. surf jer kt internet).. atas advice dr doctor.. sbb aku mmg nk reduce weight.. aku kan dh lama try to conceive for pregnant.. mana2 g doctor mesti advice soh reduce weight.. tp tu laa. aku ni on off je kan.. hangat2 taik ayam jer.. tp nk kena semangat la thn ni.. aku dh masuk umur 30.. risau risau risau..

skrg jgk aku diet nasik.. kalo hari keje mmg aku x makan nasik langsung.. mkn mlm pun tak.. byk minum air jer.. cuma bila weekend jer.. baru aku mkn nasik.. tu pun lunch time jer.. ye laa.. biler dgn cik abg ai.. kalo mkn kt luar.. mesti carik kedai nasik campur jer.. tp aku kurangkan kuantiti nasik laa.. kalo dulu mkn 1 pinggan penuh.. skrg aku reduce ke 1/2 @ 1/4 pinggan.. lebihkan lauk2 & sayur..

aku jugak ada beli corset ivy6.. aku x pakai hari2.. sbb aku dapat info.. kalo kita try to conceive.. x elok pakai corset.. so, aku try diet mkn jer lah skrg ni.. aku jugak ada ambik red guara cafe (DCL product).. ni pun boleh buat aku rasa kenyang bila minum.. tp kalo hari aku ambik duromine.. aku x minum red guara ni.. sbb penah sekali aku minum red guara & duromine .. aku kena attack sakit kepala dr pg smpi ke mlm.. smpi rasa loya2 nk muntah.. then, esok nyer bila tgh surf psl duromine ni.. ada la sorg forumer ni ckp.. mmg duromine x leh mkn kalo kita minum any guara cafe.. efek nyer mmg akan kena attact sakit kepala.. baru ler aku tau..

cemana aku leh terpikir nk citer psl diet aku kt blog aku ni.. psl aku rasa.. aku nk jdkan ia satu semangat.. supaya aku x lupa..

so, far aku dh boleh control pemakanan aku.. aku leh control nafsu mkn aku.. aku x mkn dlm kuantiti yg byk cam dulu dah.. hopefully, aku berjaya.. doakan aku yer kengkwn..

1 comment:

yatibaharom said...

gud luck cik zura...sama la kita yer...kami pun nak diet gak nie...
cuma kalo dpt buat gak any exercise sket...jgn yg heavy2...just brisk walk...at least mmbntu pembakaran lemak kita nih...
so..sama2 kita truskan usaha ya..