Instagram

Tuesday, April 28, 2009

semasa di perlis (december 2008)

ni gambar2 masa aku blk perlis 2 minggu cuti .. bln 12 thn lepas.. saja dok tgk2 blk.. tgk2 byk lg yg aku x masuk dlm blog rupanya.. (all pics here taken by my camera phone.. so, kureng cantik laa.. )

pg we ols smpi.. bebudak berdua ni baru nk menggosok gigi.. baru bgn tido.. tgk la rambut memasing..


masa ni we ols ke ladang anggur di perlis kt sg batu pahat .. ladang ni adalah tmpt penyelidikan utk penanaman anggur.. anggur nyer kecik2 jer.. pekerja kt situ x bg petik & makan sbb diorg sembur racun kt buah tu... tp ada gk yg degil petik mkn gk.. (masa kejadian.. cik abg ai ada sekali di perlis.. sblum dia blk ke KL utk kerja.. aku lak sambung cuti..)




ni pulak masa aku bwk mak & anak2 sedara aku ikut ayah aku g wat umah ktorg kt kampung.. umah masih dlm pembikinan.. ayah, adik & abg iparku wat sendiri.. ayah aku cerewet sket kalo nk upah org buat.. dia rela la berpenat2 buat sendiri.. ayah aku mmg sgt teliti ok.. free2 jer adik & abg ipar aku kena sound kalo wat x betul.. huhu.. (masa kejadian.. cik abg ai berada di KL.. aku kt kmpg sorg2..)






masa ni bwk mak, kakak & anak2 sedara aku g ke tesco mergong.. kt perlis mana la ada hypermarket kan.. sesekali aku blk lelama ni.. leh la bwk mak aku jalan2... nk gk bg mak aku merasa cemana la aku hidup kt KL yg byk hypermarket ni.. masa ni agak hangin ngan anak2 sedara aku ni.. masing2 nk jalan sendiri.. x nk org pegang tangan.. kalo nk dok dlm troli jer xper jgk.. senang cerita.. ni tak... nk jln sendiri.. adesss.. hangin sket la aku kan.. bkn apa.. risau jer.. org ramai2 ni.. kang hilang.. cemana?? (masa kejadian.. cik abg ai berada di KL.. aku kt kmpg sorg2..)


kelakar gmbr ni.. along nk tido.. tp nk hisap susu gk.. aku suruh adik pegang botol susu along nya.. smpi la along hisap susu smpi habis.. heheh.. along nya dh hanyut tido dh..

masa ni pulak.. aku bwk kakak, adik & anak2 sedara ku pegi sekolah adik aku.. sbb hari ni result PMR keluar.. adik aku ambik PMR.. lama btul tunggu.. naik bosan dh.. huhu



masa ni pulak.. cik abg ai dh ada kt perlis.. nk ambik aku blk laa.. so, we ols bwk mak & anak2 sedara aku g muzium kota kayang.. baru agak nya muzium ni.. mula2 masa cik abg ai blum blk.. aku dh lalu tmpt ni dgn mak aku.. then, aku ckp nnt cik abg ai blk.. kita g sama2.. so, menunaikan janji.. ktorg pun g...

paling kelakar dgn anak2 sedara aku ni.. setiap benda yg diorg tgk .. mesti diorg ckp.. 'WAAAHHH'.. dgn penuh taksub nya.. bagus bdk2 ni.. x kecik kan ati makngah yer bwk korg dtg sini.. heheh












panjang nyer entry bergambar kali ni.. sbb apa eh?? sbb nyaa... aku mula merindui mereka2 yg di dalam gmbr dan cerita tu... huk huk huk.. :((

No comments: