Instagram

Thursday, April 30, 2009

sedih nyer aku ari ni...

hari ni aku sgt2 happy... tp di penghujung hari.. aku sedih sgt2.. mungkin btul pepatah mengatakan.. jgn terlebih gembira.. nnt akan ada duka di sebaliknya.. huhu.. itu lah yg terjadi kt aku ari ni.. actually, happy aku tu sejak dr awal minggu lg.. x sabar nk menanti hari ni.. sebabnya.. hari ni aku akan blk ke perlis.. dh siap ambik cuti tambahan lg.. isnin & selasa dpn.. tp.. apakan daya.. hajat x kesampaian.. kalo x waktu ni pasti nya ktorg dh kt atas hiway.. dlm perjlnn blk ke perlis.. tapi..... ku sangkakan panas smpi ke ptg.. rupanya hujan di tengahari.. ewahhh.. bermadah pujangga lak aku..

cam ni citer nyer... hari ni mmg aku x g ofis.. x g client side pun.. aku dok umah jer.. menyiapkan keje supaya everything goes well sepanjang aku xde 2 hari minggu dpn.. then, dlm kol 2 ptg td.. aku kuar la kejap.. g ambik duit.. topup touch n go.. sediakan siap2 utk isi minyak nnt.. masa start keta nk kuar tu.. aku cam sedikit pelik dgn keadaan kereta aku.. selalu nya dlm masa 5 minit.. pemanasan enjin keta aku akan berada dlm keadaan stabil.. tp td.. lama jgk la aku tunggu smpi dia stabil.. dlm 10 minit gk laa.. aku pelik.. then, aku tutup enjin.. then, start blk.. masa start.. bunyi dia x cam biasa.. then, call cik abg ai.. sekali hp dia asyik masuk voice mail jer.. adesss.. teroff la tu hp dia.. geram gk ni.. xper.. aku tawakal la.. kuar gk.. aku kuar tu smpi ke pj state la.. sbb nk byr cukai pintu.. (dh terlewat byr.. lupa.. ) bwk pun x laju sgt la.. sbb cam risau2.. pastu, kete aku cam gegar semacam jer.. dh beberapa hari gk la aku dh ada rasa cam tu.. tp ingat xde pa pe kot..

bila blk umah.. aku perasan kt parking lot aku ada satu tompok yg x kering2 lg.. padahal aku dh kuar 2 jam.. dgn cuaca panas cam tu.. kalo benda tu air.. sah sah la dh kering kan.. aku cam.. ehhh.. nape ehhh.. ada leakage ke kt keta aku.. then, parking jer.. aku dok jengok2 ler ke bwh keta.. xde pa pe.. naik atas.. (masa ni still x dpt contact cik abg ai..) on jer internet.. on skype.. terus la skype cik abg aku.. siap call kt skype lg.. x jwb gak.. adess.. hangin makcik.. then, msg kt skype byk2 kali.. dan akhirnya dia jwb gk.. cam biasa.. hp nyer teroff.. aku ni kan cpt hangin.. terus menghambur.. 'kalo ayg emergency nk call abg.. cemana?? len kali check la hp tu selalu.. dh tau hp asyik ter off jer.. '

pastu, baru la sambung citer kt cik abg ai psl kete... pok pek pok pek.. then, cik abg ai ckp... xde pa pe kot.. nnt sblum gerak blk kampung dia check tgk cemana.. pastu, dlm kol 6++ cam tu cik abg ai ckp dia kena blk lmbt sket.. dlm kol 8 cam tu sbb ada keje nk kena setel gk ari ni.. aku mula laa kan... my blood go upstairss.. dh la nk blk perlis kan.. adesss.. mcm2 hal.. pastu, aku x puas hati.. sbb risau dgn kereta gk.. pastu, rasa sgt x sedap hati tau.. then, aku ckp kt cik abg ai.. tekad la ni.. nk bwk keta g mekanik.. mintak diorg check.. terus siap2 berdesup la aku ke mekanik..

smpi2 jer.. cina mekanik tu terus park keta aku masuk.. sekali bkk bonet enjin.. berasap ok tangki air aku.. mekanik tu ckp.. overheat dh.. adesss.. cemana leh jd cam tu... aku sedih.. dh ternmpk2 x leh blk kmpg... dia tunggu sejuk.. then, dia bkk.. pastu, masukkan air.. mmg abih kering tangki air tu.. byk la nk kena isi air smpi penuh.. bila dia check.. dia ckp tangki ada bocor.. so, kena tampal.. keta mmg x leh jalan jauh.. sgt merbahaya.. tambahan pulak dh ptg masa tu.. dh 7++ .. diorg mmg x leh nk repair.. sbb kol 8 bengkel tutup.. mana sempat... esok lak cuti.. bengkel tutup.. hari sabtu baru leh antar repair... UWAAAA.... tu pun ambik masa 1/2 hari utk tampal bocor tangki tu.. pastu, nk check2 yg lain lak.. mau sehari baru nk setel...

aku dh mcm nk nangis.. terus sms cik abg ai ckp.. 'confirm x leh blk kampung' .. cik abg ai call la tny itu ini.. then, tekad laaa aku.. berkorban laa.. nk wat cemana.. dh kete rosak.. blk umah.. terus call mak aku.. ckp ngan ayah aku gk.. citer itu ini.. ayah aku pun ckp.. lps baik keta baru blk.. then, ayah aku pun ckp.. x pun pospon jer cuti.. blk next next week jer.. mmmm... aku redha...

punah la angan2 aku yg dh sebulan plan nk blk kampung.. huk huk huk... so, nk kena ejas blk keje ni.. sbb nk tukar cuti lak.. sedih nyer aku...

cik abg ai blk umah jer.. aku ajak kuar g giant.. naik moto aa.. sib baik la giant dkt.. x pyh nk berhelmet pun g.. ehehh.. mkn2.. n beli brg nk msk esok.. huhuhu.. :(((

2 comments:

puterikiut said...

sabaq..sabaq.. ada hikmahnya tu..

btq kami ada tag utk hangpa time ffree2 buat la..

Aizura said...

tu laa.. think positive.. :)

nnt kami tgk & jwb tag tu.. anyway, tq.. :D