Instagram

Friday, August 12, 2011

Puasa Hari ke 11

bersiaran lagi dengan gambar-gambar makanan yang dimasak di rumah ku..
korang bukak posa apa semalam?
kitorang semalam agak special sikit..
idea en suami sebenarnya.. nak buat beef steak..
en suami offer diri nak masak.. sebab semalam dia ada exam..
so, ambik half day petang.. lepas exam, dia terus lah gi beli barang-barang nak masak kat Tesco..
plan awal nak beli jer daging yang dah diperap di Tesco..
tapi.. beef takder.. yang ada lamb & chicken jer..
so, aku advice dia beli jer daging mentah yang dah potong cantik tu..
balik rumah marinate lah apa yang patut.. then, settle..
takper lah walaupun marinate kejap jer.. janji ado.. hihihi..

menu aku semalam hanyalah mashed potato..
nak dimakan sekali dengan beef steak en suami..


ini lah rupa pinggan masing-masing semasa lepas hidang..
sekeping daging dan terung (egg plant) bakar..
dua-dua menu ni en suami yang sediakan.. not bad ok rasa nya.. hihi..


air pulak adalah bandung cincau..
pun disediakan oleh en suami..
memang hari-hari pun en suami yang ambik kontrak sediakan air..
so, aku ikut taste dia jer.. :)


full set of our meals.. :D
cuma lupa nak letak garfu & pisau jer.. heheh..


dan sekali lagi tak makan nasik jugak la semalam..
walaupun di waktu sahur..
aku bangun makan mashed potato yg ada lebihan sikit..
dan kejut en suami minum air jer..
ngantuk sangat dia sampai takmo bangun sahur..

ok lah.. tu jer nak story mory..

Selamat Berpuasa hari ke 12 yer kawan-kawan..

hari ni tak tau lagi menu apa.. mungkin tomyam kot..
esok berbuka di Perlis.. yahooo!!

2 comments:

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. said...

isk, bila laaa nak dapat rasa air tangan abg awie ni..hiks! :D

Aizura said...

hi hi. dia kalo ada org lain dia segan sket.. pemalu lah katakan.. ahakss.