Instagram

Monday, September 15, 2008

berbuka puasa pada hari ke 13

hari sabtu kan.. hari minggu.. peluang utk aku mengasapkan dapur ku.. mood rajin tu dh ada la sikit2 kan.. alhamdulillah.. cara yg paling best menambat hati suami ku yg suka makan masakan aku.. (ni kata2 cik abg ai tau.. hehe)

apa yer aku masak ari ni?

aku masak mee kari..
sila abaikan yer presentation aku kali ni.. dlm periuk n bekas mana yg smpt jer.. sbb terlmbt siap.. dh azan baru siap prepare segala nyer.. cik abg ai dh x sbr2 nk mkn.. siap lps minum air jer terus g solat.. hehehe.. sbb nk isi perut penuh2 ler tu..

tgk la cik abg ai dh jd ular sawa.. we ols bkk posa dpn tv.. so, pas mkn sure malas jer nk angkut segala pinggan mangkuk ke dapur.. huhu..

dan lg 1 pemanis mulut yg aku wat.. adalah puding roti.. got recipe from ain.. sedappp.. 1st time wat ni.. aku ni mmg 1st time wat gula hangus.. pelik btul gula hangus aku x nk hangus lak.. huhu.. lama giler la tunggu.. smpi dh nk keras blk dh gula tu.. at last, aku ltk je gula hangus yg x hangus tu kt dlm loyang.. hehehe.. ntah apa la yg x kena..

ni la puding roti ku.. nmpk yummmyyyy... rasa pun.. mavelessss... x tipu.. btul tau..
rasa nyer terslh ltk la kismis tu.. spttnya dlm roti kot duduk nyer.. tp aku ltk plg atas.. so, biler masuk oven.. jd itam2 lak.. cam nk hangus laa.. tp x hangus lg laa.. boleh dimkn lg..

resepi nyer nnt aku ltk kt blog lg 1 ok..

2 comments:

yatibaharom said...

cik zura, nak la resepi puding roti tue...nmpak beshhhh...

Aizura said...

dh ltk resepi kt blog lg 1.. http://maisinggah.blogspot.com