Instagram

Wednesday, September 17, 2008

buka puasa hari ke 16

aku dh rasa sgt bosan asyik buka puasa mknn kt psr ramadhan kan.. hari2 pikir.. nk beli apa yer ari ni.. seperti biasa.. aku tanya la cik abg.. ari ni nk bkk posa apa lak.. cik abg ai pun no idea..

tiba2 jer.. cik abg ai request soh wat mee goreng (ni feveret cik abg ai ler ni.. mmg selalu request.. hehe).. so, dlm peti beku aku dh ada sotong & udang.. then, cik abg ai blk keje singgah kedai belikan mee & daging sket..

aku spt biasa.. kol 4.30, zasss kuar dr ofis.. kang lmbt2 jln jem lak.. sakit jiwa makcik tau.. b4 kol 5.30 aku dh smpi umah.. sib baik jln sgt ok td kan.. tiap kali nk masuk toll jln duta, sure lorong smart tag yg q panjang.. bencik btul aku.. tmbh2 kalo ada lak keta yg tersangkut kan.. adoiii.. lg la sakit jiwa.. huhu..

smpi je umah.. kemas2 apa yg patut.. basuh pinggan yg smlm punyer.. pastu, cik abg ai call.. dia ckp dia kt psr rmdn penchala.. tgh q nk beli murtabak.. hiks hiks.. ari tu la dia tgk ramai sgt q kt murtabak tu.. so, dia nk try laa..

sementara tunggu cik abg ai blk.. ada la balance roti yg beli ari tu nk buat puding roti.. kalo simpan ni sure expired gitu jer.. so, aku pun lg sekali membuat puding roti.. hehehe.. dh terer dh..
biler cik abg ai smpi je umah.. terus la aku mulakan tugas aku nk wat mee goreng.. potong daging, sotong.. then, tergorenglah mee ku itu..
udang lak.. aku wat gulai.. nk mkn utk sahur.. terus msk time2 tu gk laa.. senang nnt nk sahur masak nasik jer.. fuuuhhh.. hari yg rajin bg ku.. hihi..
murtabak daging yg cik abg ai beli tu.. sgt sedap laaa.. sgt puas hati.. aku lak request soh cik abg ai beli lg ari ni.. hehehe..

No comments: