Instagram

Thursday, September 04, 2008

cerita sabtu lepas

apa aktiviti we ols yer.. hari utk g jln2 smbil tgk2 barang.. pastu, kalo berkenan.. boleh dipertimbangkan laa.. hehehe..

sebelum kuar umah.. aku buatkan bfast dulu.. buat cucur jemput2 bilis.. feveret sepjg zaman.. heheh...

hari ni baby cik abg ai tu dh cukup mileage 1000km.. so, dh kena servis for the first time.. we ols pun merempit ke damansara damai (kedai yg we ols beli baby cik abg ai ni).. mekanik tu cek sedikit sebyk.. pastu, tukar minyak itam.. jap jer.. dh siap.. caj nyer RM15 jer.. sbb upah nyer masih free kan.. byr harga minyak jer.. pastu, mula la cik abg ai tumbuh tanduk kan.. sbb duit yg dia bajet utk servis moto dia byk lg kan.. so, aku pun memberi sokongan padu laaa... apa benda tu??? suspen.. suspen..

mekanik ni tgh nk psg dh ni.. apa yer??
we ols nk psg benda ni kt moto cik abg ai.. senang sikit dia nk isi2 brg sumer... dh lama berangan nk psg ni.. sejak dr moto lama.. x kesampaian jer.. huhu..

setel jer bab moto ni.. we ols merempit ke jln TAR pulak.. naik moto jer.. senang main berenti jer tepi jln kt kedai mana yg nk masuk.. heheheh.. ada la membeli sedikit sebanyak.. hari ni lak ada psr mlm kan.. so, jln2 gk kt psr mlm... pastu, baru teringat we ols lom lunch laa.. singgah satu gerai jual laksa, mi sup.. mkn kt situ.. aku teringin sgt nk mkn laksa.. cik abg ai mkn mihun sup..
pastu, ujan punyer la lebat kan.. terpaksa la we ols menunggu tepi2 gerai.. tumpang berteduh.. dh tu decide nk masuk kamdar lah.. we ols pun masuk kamdar.. ramai giler org dlm kamdar.. sale lak tu.. we ols beli tshirt je kt situ.. nk beli kain pun.. ari tu dh borong kan.. utk raya.. no more bajet for kain pasang.. heheheh.. next time lah..

kuar dr kamdar.. ujan dh berenti.. alhamdulillah.. boleh la nk blk cam ni.. sblum tu singgah kt kedai gunting rambut kt tepi2 tu... org melayu yg gunting.. cik abg ai rambut nyer dh kembang2 gitu.. sakit ati aku tgk.. heheheh.. dpt la aku duduk2 kt dlm kedai gunting ni.. sambil merehatkan kaki & bontot.. hahahah... sambil2 tunggu rambut cik abg ai dicantas.. mcm2 citer dok dgr dr pakcik2 pencen kt dlm kedai gunting ni.. huhu

setel cik abg ai gunting rambut, we ols pun gerak blk.. kena kuar dr area situ b4 kol 6.. sbb kol 6 jln dh nk tutup.. mlm tu kan nk sambut merdeka... MERDEKA.. MERDEKA.. MERDEKA.. alamak, terlambat lak aku... hihi

p/s: dikarang pd pukul 5 pg.. auto publish 9 pg.. :)

No comments: