Instagram

Friday, October 17, 2008

my 2nd wish list

this month cik abg ai dh janji nk tunaikan my 2nd wish list.. heheh.. demand btul bini cik abg ai ni.. heheh.. last month dia dh tunaikan wish list aku kan..

so, last week we ols pun memulakan operasi mensurvey apa brg yg aku nk ni.. (aku je la yg gediks2 buat survey laa.. cik abg ai x pun.. sbb aku yg over excited.. hihi).. survey nye kt internet jer.. sbb sblum ni dh tgk dh item apa yg aku nk beli tu..

last thursday (cik abg ai dh baik dr weng weng.. baru leh ajak dia g jln..), aku pun cari la kedai letrik yg besar2 sket yg dkt la ngan area umah aku kan.. so, aku decide nk g HSL Electric.. ada kt The Curve rupa nyer.. cari2 alamat nyer kt internet.. then, snap jer pakai camera phone cap ayam sbb mls giler nk tulis kan.. hiks hiks.. janji leh baca jer..
then, mlm tu bermula la operasi ktorg.. g ke The Curve.. tgk2 barang kt sini.. tgk punyer tgk.. pikir punyer pikir.. aku terbekenan dgn yg jenis lain lak.. ni harga brg jenis lain yg aku nk tu..
pastu, cik abg ai ckp jom g Harvey Norman lak.. tgk brg baru yg aku berkenan ni brp harga.. then, esok lak beli.. pastu, berjln la we ols dua laki bini g Ikano lak.. dh masuk HN tgk xde lak model tu.. pastu, tanyer la salesgirl... dia tgk stok.. tinggal 1 jer lg.. harga sama gk ngan HSL.. then, cik abg ai decide terus beli jer.. aku pun happy aaa.. terus la beli je kt HN... mls dh la nk pth blk ke HSL @ dtg blk mlm esok..

so, ini lah hasil nyer..
asal nyer aku nk beli food processor philips.. pastu, tanyer punyer tanyer.. blender kering xder.. kalo nk blend utk brg2 kering guna chopper yg ada tp kena dlm kuantiti yg byk.. bkn tiap2 hari aku nk wat kenduri kan... sbb tu la aku decide beli blender ni.. cuma kelebihan blender ni.. dia ada chopper gk.. kecik sikit dr food processor punyer.. but ok la bg aku.. pastu, ada jug yg ada sekali ngan penapis.. dan jgk bekas utk blender kering.. so, aku sgt puas hati.. :)

No comments: