Instagram

Sunday, November 16, 2008

mengurangkan rasa stress - part 2

wah.. ber part2 lah pulak kan.. sajer bikin gempak..

sebenarnyer nk tunjuk kt korg apa yg we ols beli utk mengurangkan stress aku.. refer entry aku yg lepas yer..

tadaaa... ini la yg we ols beli... lcd monitor for my desktop..
dh lama sebenarnya desktop we ols x bermonitor.. sian kan.. terabai sbb dua2 ada lappy sendiri nk hadap.. so, desktop ni terbiar gitu jer..

monitor lama dulu jenis crt 17 inch.. we ols beli 2nd hand.. bg kt adik ipar aku.. sbb dia beli cpu jer.. monitor x beli.. bijak sungguh.. so, we ols dgn murah hati sedekah la monitor tu kt dia.. sbb tu la desktop we ols ni dh lama x bermonitor.. ada la dah 1/2 thn jgk laa.. dh lama plan nk beli lcd monitor..

plan asal we ols nk g beli yg 2nd hand jer.. tu yg g survey sana sini tu.. tp end up we ols decide ambik yg baru jer.. sbb harga pun x de lah beza sgt kan.. so, model yg we ols beli ni.. Samsung SyncMaster 732NW 17inch LCD Monitor.. ada promotion kt All IT Hypermarket..

wah.. teruja aku dpt lcd monitor baru wpun jarang sgt pakai desktop kt umah ni.. we ols buat desktop ni mcm server la kt umah.. tp lps ni nk rajin2 kan diri online kt desktop lak.. lgpun cik abg ai pakai lappy provided by his company kan.. so, if he want to help me doing our personal work.. cam x best la pakai lappy company.. we can use our desktop..

ok lah.. nnt lah aku cerita lg psl harta2 brgn IT kt dlm umah we ols ni.. nk kuar g mkn ni.. sambil nk g beli gas kt kedai dpn tu.. nk msk bekfes pun x leh.. gas xde.. cik abg ai lak lmbt bangun..

p/s: aku tido kol 7.20 pg td.. kol 10.30 pg jer dh terbgn sbb bdn rasa x sihat.. tekak dh mula pedih2.. dh mcm nk mula simptom nk demam jer.. hope dpt bertahan lg.. setel all my works first laa..

No comments: