Instagram

Monday, June 07, 2010

aku cuti hari ni.. best nyerrr..

hari ni aku cuti.. cuti ganti utk hari keputeraan agong sabtu lepas.. bagus betul diorg nak bagi cuti ganti tau.. akak suka laaaa... i like lepak-lepak di rumah walaupun sorang2.. rasa sangat heaven..

so, pagi tadi keje aku adalah.. menyapu lantai atas dan bawah, sambil membasuh baju sebanyak 2 round.. dan membasuh pingan mangkuk periuk belanga besen cawan gelas.. kemas-kemas dapur sikit.. sekadar termampu.. siap baju diputar di dalam mesin basuh.. bawak naik atas utk disidai di balkoni.. banyak sehhh.. penuh penyidai aku.. ni pun ada lagi cadar yg belum berbasuh.. nanti-nantilah aku basuh..

lepas menyidai baju, terus siap-siap nak keluar gi pos ofis.. sebab, aku nak renew driving license aku.. mati nya 9/6/2010... tapi sebab hari ni aku cuti, baik aku terus gi jer.. ramai lak orang kat pos ofis tu.. aku dapat no 1194.. masa tu baru no 1168.. sib baik la laju gak.. bih kurang 1/2 jam aku menunggu giliran..

kuar dari pos ofis.. terus gi ambik cik abg ku.. nak g lunch laa.. kami lunch nasi + set ikan bawal goreng.. sodap laa.. panas-panas ikan bawal tu.. sebab nyer bila kita order.. baru ikan tu digoreng..

perut kenyang... antar cik abg ku pulang ke ofis.. aku balik rumah.. terus rasa sangat sleepy.. biasa laa.. perut kenyang.. masa menaip entry ni aku dah terlelap beberapa kali..

** ada lagi cerita nak di'update'.. nanti aku dah segar bugar.. aku update lagi.. nak charge bateri jap.. 


4 comments:

.: Ain Rusli :. said...

oh, choti rupenye..cis..patutla tak online gtalk..
sama la kite kan..sama2 dok umah..bezanye..i kene keje!jeles tau

Aizura said...

akak online jer gtalk.. td im ain, tp sonyap jo.. best la ain dpt WFH.. nk jugak.. huhu

Dong, Dia & Azra said...

jeles nih. best kan cuti hari Isnin. Hari ni aku malas masuk opis gaks. keje dari rumah. kejela sangat. dikerjakan oleh azra ader la. huhuhu.

Aizura said...

ijan, ko cuti jumaat kan? alangkah best kalo hari2 cuti.. tp monthly gaji masyuk cam biasa.. hihihi.. semua nk senang.. huhu