Instagram

Monday, June 21, 2010

shopping di tengah bulan.. di kala poket hampir nak kering..

hari ahad iaitu semalam, kami ke sungai petani.. berhajat nak pergi ke Alamoda (cwgn Jakel).. nak membeli kain untuk baju raya.. rasa macam dah lambat la.. risau lak tailor dah tak nak terima.. tapi ari tu aku dah sms tailor yang biasa aku antar baju, dia cakap masih terima.. tapi baju kurung jer.. baju fesyen2 dia dah stop ambik.. baju kurung pun tak per lah.. masa bukan musim raya lah baru buat baju fesyen2..

hajat kami tercapai.. berjaya membeli kain.. aku dapat 3 pasang, en suami 2 pasang.. lagi sepasang nak suruh dia beli jeans & t-shirt lah.. so, kira2nya tahun ni kami nak buat 3 pasang baju raya lah.. ecehh.. beraya sakan la pulakkan.. hehehe.. tema kaler tahun ini?? nanti lah bila dah raya, korang tau sendiri lah kan.. hehehehe

lepas siap menghabiskan duit di Alamoda, saja ajak en suami ke Village Mall.. ingat nya nak layan Toy Story 3.. sekali tengok, lambat lak show nyaa.. malas lah nak tunggu.. cancel lah layan movie.. jalan2 sambil carik kedai alatan sukan.. dah lama kami berhajat nak membeli raket badminton.. (sekarang musim bola laa.. bukan musim badminton.. hihi) peduliiiii... dah hajat nak beli, kena beli la.. hehehehe..

takder lah pulak kedai sukan kat Village Mall ni.. kat ruang legar bawah, ada pulak MPH sale.. pusing2 jap sambil layan tengok buku2.. belek punye belek terjumpa novel P.S I Love You.. memang kami cari lah novel ni sejak layan movie ni kat HBO ari tu.. akhirnya jumpa dan terus en suami ku dengan laju nya pergi membayar.. hihihi.. (good boy!!!)


pastu, kami gerak dr Village Mall.. en suami ajak g Jusco Perda lak.. hik hik.. berjalan sungguh yerrr.. kami melalui jalan dalam (tak lalu hiway) dari Sg Petani ke Butterworth & sampai ke Bandar Perda.. tujuan ke Jusco lak, nak g bahagian sport.. nak beli raket badminton laaa..

sesampai jer di situ, terus menuju ke bahagian sport.. usha2 raket yang berkenan di hati dan berkenan jugak di poket.. dah dapat sorang satu.. bayar dan tunggu diorang pasang tali.. 1 raket ambik masa 45minit, 2 raket maknya nyer 1 jam 1/2 la kami kena tunggu.. adesss.. aku dah pancit dah ni... jadi nyer, kami ke food court.. lepak2 dan makan2.. hati aku ni memang dah tak der idea nak pusing ke mana dah.. sebab takder perasaan lagi nak abihkan duit.. (sebab dah banyak abih dah ni.. huhuhu)

lepas makan, en suami cakap dah siap kot pasang tali.. pegi balik kat tempat tu, aku dok usha2 barang letrik.. en suami gi tanya.. 5 minit, dia datang balik cakap tak siap lagi.. tali untuk raket aku putus.. (ini petanda bakal selalu menang lepas ni.. hihihi)

kami dah penat.. jom layan muka penat kami.. huhu..




akhirnya, setelah agak lama menunggu.. baru lah siap.. legaaaa.. boleh balik.. tapi tak sempat lah nak gi test raket baru.. jadi nya kami main kat dalam rumah jerrr... hihihi.. jadi laaa.. lepas gian.. :)

4 comments:

Dong, Dia & Azra said...

elehhhhh...tek sempat ke atau dalam agenda ada acara beli membeli tapi lupa nak masukkan acara test mengetest...haha!!! sapa yang berhajat nak jadi LCW nih?

faraharis said...

waa..bestnyer p shopping..peduli aper kater orang..yg ptg kita enjoy shopping..heheh..yg ptg pakai duit laki..hahaha..>> teput

Aizura said...

ijan, mmg itu lah sebenarnyerr.. lupa nk masuk dlm agenda test mengetest tu.. buat masa skrg ni, laki aku la berhajat nk jd LCW.. sbb raket dia lg mahal.. aku beli yg murah2 sajorkkk..

teput, wah!! muncul gk ko di blog chomel ku ini yer.. hihi..
itu semesti nyaa.. duit laki ku, duit ku juaa.. :)

Yannz said...

berjalan tak hingat.. skrg reket tu main lagi ker dah wat koleksi peribadi dalam storr..hehe