Instagram

Wednesday, June 16, 2010

perjalanan pagi ini

pagi ni keluar rumah agak terlambat jugak laa.. kol 7.20 pg baru gerak, elok je masuk jln besar en suami call bgtau aku tertinggal kunci rumah.. adesss, dh la lambat.. takper lah.. aku tak patah balik.. just make sure petang ni en suami sampai rumah dulu sebelum aku sampai.. dah tu, singgah petrol pump lak.. nak isi minyak keta dulu.. ada lg 1/2 tank lagi.. tapi aku memang dah biasa.. bila 1/2 tank, aku akan isi sampai penuh.. bukan aper, takut lak tiba-tiba jalan jem teruk.. takder lah aku gelabah minyak nak abih.. huhu.. penah terjadi ok.. tengah sesak-sesak jem, lampu minyak keta dah blink blink.. hihihi..

pagi ni matahari agak terik.. sampai aku kena pakai sunglass laa.. nasib baik matahari dari arah belakang, cuma silau bila nak tengok side mirror.. aku memandu dengan kelajuan 120km/j.. dan berada di lorong kanan.. laju la sikit sebab dah lambat kan.. tengah sedap nak memotong ni.. tiba-tiba datang sebuah keta dengan laju mencocok rapat ke bontot keta ku.. keta saga kaler putih.. siap high beam lagi tu.. so, terpaksa lah aku signal ke kiri.. dah la aku pun tengah laju gak.. kena brake-brake la sket kan.. aku rasa saga tu pun kena brake gak la sebab aku brake.. aku masuk jer ke kiri.. terus aku toleh ke kanan nak tgk sapa la yang sangat ganas memandu keta saga tu.. agak lambat gak la dia nak pick up balik nak potong keta aku.. sekali tengok pemandu nya adalah seorang perempuan bertudung.. rasa nya jururawat kot, sebab tudung nya ada line kaler biru.. ganas bebbb.. pompuan tu.. aku ingatkan lelaki tadi.. memang kebanyakan aku tengok kat sini, pompuan bawak keta agak ganas macam tu.. yer lah, aku kan sedikit sopan santun memandu keta.. takder lah aku nak cocok cocok cam tu.. bahaya wehh.. kang tak sempat brake..

nasib baik jugak jalan tak jem sangat ari ni.. so, aku selamat sampai ke ofis pukul 8.10 pagi.. :)

ok lah.. nak buat keja dah la ni..


2 comments:

nani said...

ntah2 tu bidan, ade org nak bersalin kot zura..tu yg laju semacam..hehe

Aizura said...

ye la gamak nya.. tak terpikir lak aku.. huhu