Instagram

Friday, June 25, 2010

Jalan-jalan di Wang Kelian

ini adalah cerita pada hujung bulan lepas.. masa kami balik ke perlis.. selalu nya kalau balik perlis, mmg banyak sekali aktiviti yang nak dibuat.. selalu nya berjalan2 lah.. bawak mak & anak buah ku berjalan2.. ayah aku jarang sangat nak bawak mak jalan2 sebab ayah selalu sibuk dengan keja jerr.. tambah lagi sekarang ni dok buat rumah kat kampung dan jugak keja2 tambahan yang lain selain dari keja makan gaji.. alhamdulillah, kuat lagi kederat ayah aku.. :)

atas cadangan en suami ku, dia lah yang teringin nak pegi ke Wang Kelian ni.. aku pun teringin gak.. sebab seingat aku macam tak penah pegi jer.. selalu kitorg pegi Pdg Besar jer.. so, nk tengok lah apa benda yang dijual di sana.. 

kami tak ke seberang Siam pun, just pegi gerai-gerai yang ada di sempadan Msia sahaja.. boleh jer kalau nak pegi ke seberang pun, tak perlu border pass pun.. cuma tak boleh bawak masuk kereta.. berjalan kaki je ke sana.. mula2 ingat nak gi jgk, tapi nk ronda gerai2 yg kat sebelah sini dulu.. byk la gerai2 yg menjual macam2 barang kat sebelah sini... habis jer pusing, dah tak larat dah.. so, cancel lah nak ke seberang.. next time datang lagi.. 

antara barang2 hiasan rumah yang dijual

lobster aaa.. cantik gak.. 

anak buah ku berenti berehat sebentar sementara mak-mak membelek barang

dok usha apa tu?

my beloved mum.. dgn cucu2 nya.. 



4 comments:

.: Ain Rusli :. said...

bestnye!!
teringat g wang kelian masa taun 2005 rasenye (along kawen)dulu..
masuk siam naik kete..jenjalan..bestnye dpt shopping2..

faraharis said...

aku pergi bulan lepas..dgn hubby mak and adik gak..just 4 of us.. shopping bagai nak rak..memang best..penuh keta aku dgn barang beli kat wang kelian..singgah kubang pasu..beli pasu lagi..beli tikar mengkuang..yg very nostalgik n very hard to get esp in malaysia market due to expensive price.. >> teput

Aizura said...

ain.. jom la datang perlis lagi.. leh soping2 lg.. heheh

teput.. jauh nyer ko dtg bersoping.. sajer cuti2 msia ker?

puterikiut said...

next time kalau pi terus masuk dlm..sbb brg kat sana sangat murah compared to pb.. kalau pi hari ahad ada nat..taktau la nat tu happening lg x..tp kalau dulu mmg best sangat..