Instagram

Wednesday, August 18, 2010

cerita semalam

ini adalah menu semalam yer... mula2 ingat nak update malam tadi.. tapi aku tak sempat nak melayan blog sebab nyer.. jap g aku citer kt bawah.. citer psl gambar dulu..

aku masak OK.. hihihi.. harus bangga sket.. nasik goreng telur pecah, ikan duri goreng garing, kangkung goreng ikan masin, laici kang tak sedap..


semalam tiba2 jadi rajin nak masak.. sebab nya.. en suami ku habis last paper for sem 1 semlm.. so, dia abih je exam, aku mintak tolong dia g psr malam jap.. tolong belikan sayur kangkung.. sejak posa ni, aku sangat lah jarang makan sayur.. tak penah kot.. jadi nya, proses penyahtinjaan adalah sangat sukar berlaku.. kalo dulu sehari sekali memang semesti nya.. posa ni, 2 hari sekali pun susah ooooo.. ades, bertambah boncit perut aku yg sedia boncit ni.. huhu..

pasal laici kang tak sedap tu.. memang tak sedap.. en suami beli kat pasar ramadhan.. aku teguk sekali jer.. rasa cam air yg ada klorin.. mcm air tak masak.. terus potong selera.. tak lalu dah aku nak minum.. huhu..

lagi satu cerita pasal semalam yg membuatkan aku tak sempat nak melayan blog adalah.. aku dan en suami bertungkus lumus memotong kain langsir.. untuk rumah baru mak ayah aku.. banyak gak langsir nya... iyerrrr.. aku akan jahit sendiri.. nanti dah siap aku tunjuk lah kat korang.. aku jahit biasa2 jer.. setakat nak save bajet tu boleh laaa.. huhu..  itu pun belum habis lagi potong.. ingat nak sambung malam ni.. tapi aku cam letih jerr.. ni pun sedang berehat di atas katil sambil menyejukkan badan.. en suami pulak kat bawah layan tv.. dia tengah merdeka tu.. exam dah habis.. tunggu 2 minggu lepas raya baru start sem 2.. syok la dia tu..

lupa nak bagitau, lagi 1 menu buka puasa semalam adalah.. laksa.. jiran belakang rumah bagi.. sedap gak.. aku adalah hantu laksa.. tak leh bau laksa.. mesti nak ngap.. dan aku makan sorg jer laksa tu.. en suami tak berkeinginan lak nak makan.. takper.. ayg boleh jer abihkan.. hihih..

ok lah.. tu jer nak citer psl semalam.. nak sambung rehat2.. c ya..

2 comments:

azieazah said...

Lama aih tak jumpa kapa berdua nih... rindu kat AWIE..hehehehe

Aizura said...

amboih kak azie, rindu kt AWIE ja ka.. kt cheq yg comey lotey ni tak rindu ka? jeles.. jeles.. :P