Instagram

Tuesday, August 10, 2010

nak puasa

esok.. kemungkinan sangat besar kita sebagai umat Islam akan memulakan ibadat puasa sebulan di bulan Ramadhan..

aku ingatkan malam tadi annoucement akan dibuat.. en suami punya lah tunggu tengok berita TV3 dari kol 8 smpi kol 9 mlm.. aku pulak, lepas mandi dan solat maghrib.. terus dok kat atas jer.. layan tenet jap.. sebab nya dah beberapa hari tak mengadap laptop.. harus lah rinduuuuu...

apa azam korang nak menyambut bulan puasa tahun ni? azam aku? entah lah.. yang aku terpikir adalah sangat malas nak memasak untuk sahur.. boleh gitu? kenapa yer aku pikir macam tu.. aku pun tak tau.. sebab nya aku rasa sangat malas nak bangun sahur... sebab nya sekarang ni aku rasa aku asyik lah tak cukup tidor.. tiap2 pagi bangun tidor nak gi keja, mesti aku rasa sangat malas dan masih mengantuk.. aku memerlukan vitamin tambahan untuk menambah tenaga lah.. aku tak mau lah vitamin yang membuatkan aku makin berselera makan.. aku dah cukup berselera dah.. aku cuma mahu tenaga yang membuatkan aku tidak mengantuk di waktu pagi semasa memandu kereta.. dan juga tidak mengantuk tersengguk2 bila mengadap monitor di tempat kerja.. yang mana memerlukan aku pergi ke toilet dan duduk termenung sambil memejamkan mata.. ish ish.. sampai dalam jamban pun aku boleh nak tido.. aku tak mau semua tu..

yang aku perasan memang seminggu dua ni mood malas aku makin menjadi2.. mood mengantuk lagi la nak tumpang berkaki2.. jangan lah macam tu.. aku kena la rajin.. kan nak puasa ni.. en suami akan belikan aku multivitamin.. supaya aku menjadi lebih cergas selepas ini.. atau aku nak gi klinik dulu mintak advice dari doctor.. apa masalah keletihan badan aku ni.. takkan lemak bertambah kot? hari2 timbang berat badan tak naik pun.. maintain jer.. turun pun tak nak.. degil betul.. mungkin usia makin meningkat dan keupayaan badan makin menurun.. (ntah apa la yg aku bebelkan ni??)

yang paling tak suka.. otak aku menjadi lembab.. kerja pulak jadi bertangguh2.. aku tak suka bila tak produktif macam ni.. kena lah jaga reputasi..

ok lah.. cukup setakat ni.. aku nak cuba aktifkan paler otak aku jap.. keja keja keja..




4 comments:

nani said...

jgn malas2 beb..ayuh mantapkan diri di bulan Ramadhan, masaklah sahur utk en.suami mu..hehe
selamat berpuasa utk ko n Shaq yer..

Dong, Dia & Azra said...

ko dah buat pregnancy test tak? Entah2 malas ada makna ni.

ctfarazila said...

mm ade kemungkinan gak tu... dulu aku pon malas dan tak larat kuasa 2 time pregnant si kembar... :D

Aizura said...

nani - aku cuba utk mantapkan diri di bulan puasa ini supaya en suami ku lebih mantap perutnya.. huhu

ijan - lom wat lg.. tunggu sikit hari lg kot..

fara - doa2kan lah utk aku.. Amin..