Instagram

Wednesday, November 24, 2010

Nak meluahkan rasa hati jer.. kasi lega sket..

Sekarang aku kembali bermain-main dengan Oracle..
hampir 5 tahun meninggalkan nya.. skrg kena mengasah minda semula dengan nya..
hopefully, I can do very well..

org IT taktau apa itu Oracle cam tak betul jer kan..
at least tau apa guna Oracle tu..
dah.. stop cakap pasal keja.. meh citer psl hal diri sendiri lak.. :D

malam tadi memang berhajat nak buat entry bergambar pasal raya haji..
tapi, tak sempat laa..
en suami lak tak sihat dah 2 hari..
balik keje asyik lemau jer.. tak tau lah kenapa..
masih belum hilang mabuk daging korban kot.. tambah pulak 'jauh perjalanan' kot..
terus collapse..
awal lagi dia dah tido.. aku lak lepas maghrib, terus menggoreng popia simpul kasih..
sempat menyimpul masa kat jengka hari tu.. tapi tak sempat nak menggoreng..
so, bwk balik ke kulim yg belum digoreng lg laa..

sambil2 tu aku dok terpikir cam nak wat part time jual popia simpul kasih ni..
ada ker org nak beli? ? ?

sebelum ni mak mertua aku memang buat simpul kasih untuk jual.. sama2 ngan kerepek2 nya..
tapi, lately dia dah stop production simpul kasih, sebab lambat nak membuat nya.. permintaan pulak banyak..
so, dia concentrate pada kerepek2 dan karipap mini..
oleh itu, selepas aku dah belajar cara menyimpul yg betul.. teringin lak nak produce sendiri dan jual..
sempat kah masa aku ni? ? ? ? ?

malam tadi suarakan kt en suami.. dan nak ajak dia menyimpul sekali..
dia ckp.. kalo dia tak study.. leh la dia tolong.. (pastu, siap cakap dia study sebab aku.. :PPPP )
amboihhhh!!!! Untuk kebahagiaan bersama OK!!

Nak menyimpul nyer tu senang jer.. Cuma yg lambat nk watkan serunding tu..
tapi serunding tu kalo sekali buat, memang tahan lama dan banyak popia yg boleh dibuat..

Nanti aku cuba pertimbangkan... hihihi..
cam berkobar2 lak aku nak berniaga ni.. hehhe..
idea idea.. datang malam nanti ok..
siang2 ni aku nak keja...

Lega sket.. leh luahkan rasa hati kat blog ni..

Jom sambung wat keja... c yaaa...

3 comments:

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. said...

hehee..ingt kan ape laa yg akak nak luahkan tu..hehehe..nak berniaga rupenye..haaa..ok sangat la tu akak..cuba la dulu buat,pastu bawak la jual kat kawan2 opis..kalau mcm popia tu, kalau jual kat skolah2 pack dlm plastik kecik2 tu pun laku ape.. haaa.. :)

Aizura said...

bikin suspen je kan.. biasa la, biler semangat tgh berkobar2.. rasa nk cerita kt org jer.. tp biasa nyer hangat2 tahi ayam.. hihihi.. (perlukan sokongan moral yg kuat ni)

ctfarazila said...

tak yah la zura... susah2 aje nk menyimpul.... beli je sonang... hak hak hak (sah aku ni pematah semangat org!)