Instagram

Friday, February 18, 2011

cerita weekend la pulak..

ini adalah kisah weekend lepas.. 

kami berada di rumah sajer.. memang tak ke mana2 pun..
cuma memenuhi cuti hujung minggu dengan pelbagai aktiviti yg ntah apa2.. 
di samping meluangkan masa menyiapkan order popia simpul kasih yg agak banyak dari kawan2 ku di KL.. 
insyaAllah akan dipos esok hari.. menggunakan KTM distribution.. 
nanti aku review mcmana servis diorg yer.. :)

hari sabtu sebelum keluar rumah, en suami rajin pulak dok browsing..
mencari tempat2 makan yg sesuai untuk kami pegi melantak.. hehehe..
carik punya carik.. terjumpa lah Seoul Garden.. 
dulu memang penah jer makan kat KL.. 
ingatkan takder kat area Penang..
Kulim tak payah tanya laa.. memang takder pun.. hihi.. 
rupa2nya Seoul Garden ada kat AutoCity, Juru dan jugak Gurney Plaza.. 
wah!! ini sudah bagus..
dah lama sangat tak makan steamboat.. mengidam sudah.. hehehe..
dan kami pun terus la memasang hajat nak berkunjung ke Seoul Garden hari itu jugak.. 
sungguh gelojoh.. hahah

keluar jer dari rumah, kami pegi breakfast (serius aku tak ingat kt mana ktorg breakfast.. tiba2 hilang ingatan)
pastu, terus ke Bagan Ajam.. nak servis keta ku.. cik suzi.. :D
agak lambat gak ktorg sampai.. dah kol 11 lebih..
banyak gak keta yg sedang diservis.. 
pastu, org servis tu bgtau.. kalau nak masuk sekarang mmg lama la sgt nak kena tunggu..
dia advice ktorg datang balik kol 2.30.. 
so, ktorg terus booking utk slot 2.30.. tu lah, awal2 tak mo booking.. 
fine.. ktorg pun.. gerak lah ke destinasi lain pulak.. 
kami ke Sunway Carnival..
mencuci mata sambil memasang hajat.. ada la handbag lawa2.. aku nak beli.. hihi..
akhirnya.. en suami yg berjaya menyambar sehelai kemeja kerja.. 
aku tak berjumpa handbag yg menarik hati.. hu hu hu.. 

sblum gerak nak ke service centre.. tengok kat ruang legar Sunway Carnival tu...
ada lak jual longgok2 baju.. 
aku pun terjebak beli 2 helai jeans untuk anak2 buah.. 
dan jugak sehelai seluar tido untuk aku.. hehe.. 
en suami dah bising2.. takut lambat lak sampai ke service centre.. 
aku pun menggunakan kuasa cepat dan tangkas.. 
ambik2 terus bayar.. hahaha.. 

then, ktorg lunch kat kedai depan service centre tu jer.. 
tunggu takder lah lama sangat kereta diservis.. 
Alhamdulillah.. akhirnya dah siap servis cik suzi utk 50,000km.. 
cepat gilor meter cik suzi berjalan.. 
baru jer 1 tahun 1/2.. meter dah 50k ++.. 

pastu, ktorg menuju jalan pulang ke Kulim.. 
sambil2 singgah beberapa kedai.. 
usha2 jer.. :)
balik rumah.. rehat2 jap.. pastu, jom simpul popia.. hehhe

en suami ajak gi dinner kat Seoul Garden AutoCity..
i ok jer.. :)

sampai sana dah 9.30.. sebab lepas maghrib dok relax2 dulu.. 
elok jer nak masuk dalam Seoul.. 
pelayan cakap diorg tutup kaunter bufet pukul 9.45.. 
alamak.. 15 minit jer lagi..
mana sempat nak melantak..
jadi, kami pun cancel la makan kat Seoul..
kami gi makan kat Subway jer.. 
mahal gak eh burger Subway ni.. 1st time aku makan situ..
sebab sblum ni tak penah teringin pun nak gi.. huhu
rasa pun OK2 jer.. mm.. takper lah.. kurang2 nyer dah merasa kan.. :)

1st time ktorg datang melepak kat Auto City ni..
tak tau pulak sikit punya happening kat situ... 
nasib baik la jauh dari rumah..
kalau dekat, bahaya ok..
nanti mau nya hari2 ktorg nak gi makan kat situ.. 
kopak makcik.. :D

biler yg berjaya kami makan kat Seoul Garden ni??

esok nyer laaa.. Ahad.. 

kami pegi masa lunch time.. 
duduk melantak di situ dari kol 2.30 ptg.. smpi lah ke 4.30 ptg.. 
ish ish ish.. memang betul2 lah balas dendam.. 


puas rasanya dapat makan steamboat + bbq grill..

nanti nak bawak family lak gi sini.. mesti best kan untuk kami yg kuat makan ni.. hihi..

ok lah.. tu jer nak citer..
penat nyer taip panjang-panjang.. sampai nak tertido.. ahakss..


4 comments:

JunAina said...

wahhh cik zura...sedapnya nampak steamboat tuh. k.aina seafood pantang pasai hubby kena pantang habis satu rumah kena sabau...heheheee...

Aizura said...

oo.. kena pantang ka? xpa lah, berkorban demi suami terchenta.. kami pantang jumpa.. :D

rashidmoto said...

1) Aku penah pi Seoul Garden Autocity tu.. no comment sbb aku x minat steamboat.. cuma ayam perasa kopi tu yg first time aku try.. jakun sikit..
2) Jauhnya pi service keta.. Kulim boleh kata ada byk 3S center.. tu la beli keta yg tak dak dlm peta kulim.. :)
3) Harap x beli kemeja yg beli 3 harga RM30.. aku nk beli yg tu, nanti sama lak.. :p
4) Keta aku dh nk masuk 6 thn, baru 50k.. :)

Aizura said...

1) ada ka ayam perasa kopi? tak perasan la pulak aku.. hentam semua.. :D
2) nak wat mcmana, itu yg mampu.. lain la hang.. servis keta dpn rumah ja.. mahai ooo..
3) kemeja tak beli, laki aku xmau..
4) keta hg dok buat tukun ja kt umah, keta aku hari2 kerja keras.. :P