Instagram

Wednesday, February 02, 2011

apa-apa jer lah..

terasa masa berlalu begitu pantas...
sekarang dah masuk ke bulan Feb 2011 dah.. cepat nya..
usia dah semakin berganjak..
ibadat macamana? sama berganda seperti usia kah?
wallahualam...

hajat di hati macam hari-hari nak update blog..
tapi bila bukak jer.. takde idea..
apa yg aku nak merepekkan ni..

hari ni, aku rasa nak jugak lah buat entry baru..
memandangkan aku kat ofis.. yang separuh CLEAR..
ramai dah bercuti.. sejak dari hari isnin lagi..
paling best, traffic memang sangat lancar...
no jammed at all.. wahh!! best nya kalau hari-hari cam ni kan.. :D
tak dapek laaa.. sila jangan berangan.. :P

mood nak buat kerja pun takder..
kecoh jer.. cam aku lak yg nak sambut CNY..
hehe
tapi impact nya sangat terasa laa..
sebab aku bekerja di kalangan mereka-mereka yg menyambut nya...
Happy Chinese New Year to all my chinese frens ... :)

apa plan korang semua cuti CNY ni?
aku tau, ramai yg dah selamat bercuti-cuti di kampung kan..
tambahan pulak yang keje kt KL tu..
ambik 2 hari cuti.. dapat 9 hari cuti.. best siott..
aku dah tak merasa la cuti hari wilayah..
unless, aku pindah keje kat wilayah.. hihihi..

plan aku pulak..
family mertua akan datang ke Kedah..
ada kenduri di rumah bapa saudara en suami di Langgar..
jadi, kami mengikut plan yg bakal diutarakan oleh family ..
kami follow jerr..

tapi, satu kesukaran pada aku..
bila nak pegi rumah sedara mara ni..
satu soalan BONUS yg bakal ditanya.. (u know that)
pastu, diorang buat cam pelik jer..
hanya mereka yg pernah berada di dalam keadaan mcm aku jer yg boleh merasai nyaa..
mereka yg tak pernah, memang akan menunjukkan reaksi yg aku rasa cam nak kasi pelempang.. :P
tapi aku baik.. takder la sampai nak lempang orang..
aku & en suami bahagia.. sudah lah..
kami jer yg tahu susah senang kami..
kami tak susahkan orang lain pun..
tapi selalu nya, aku agak moody lah bila g jumpa sedara mara yg mulut cam hampeh ni kan..
aku bukan tak nakk.. aku nakk sangat..
tapi.. rezeki itu dari Allah swt..
dah usaha sampai kadang-kadang fed up..
tapi tak leh la fed up.. kena teruskan juga..
Ya Allah, tolonglah hambaMu yg lemah ini...

aku tengah mengalami keadaan batuk + selesema sekarang ni..
hasil jangkitan dari en suami..
dia dah demam + selesema + batuk dari last week..
demam dah ok.. tinggal selesema + batuk..
aku lak.. last weekend, masa kat perlis..
demam awal pagi lak.. pastu, ok..

apa lagi aku nak merepek ni..
dah lah.. malas dah... c ya... ;)

p/s: hari ni balik awal.. yeay yeay... 


1 comment:

Fieza79 said...

lengang je kan hari ni..jalan raya..mau belog punya traffic pun dh lengang sgt...

selamat bercuti..!