Instagram

Friday, January 28, 2011

teringat.. teringin..

ini adalah Ayam Golek Pantai Dalam


sapa yg penah makan ayam golek ni?

satu ketika dulu semasa menetap di KL.. kami suami isteri sangat menggemari ayam golek ini..
tiada yg lain yg boleh menandingi kesedapan nya.. 
serius aku cakap... memang sedap aa pada tekak kami berdua.. 
beli sekor.. ratah jer... huhu.. 

sejak pindah Kulim.. giler mengidam lah dengan ayam golek ni..
masa bulan puasa last year, sempat lah singgah beli sekor.. 
masa tu on d way balik dr jengka.. nak balik Kulim..
singgah KL jap.. 

tapi kan.. masa tu rasa dia dah kurang best..
sebab ayam yg digunakan agak besar.. 
so, isi2 kat dalam kurang ada perasa..
atau.. dia perap sekejap sangat..
so, rasa belum mesra dengan isi dalaman ayam.. 
lagipun, bulan puasa memang bertambah kuantiti ayam yg diorg jual..
banyak permintaan... 
kalo nak gi beli dah lewat2, memang tak dapat laaa.. 

ni aku tengah dok godek2 gambar lama..
tiba2 jumpa gambar ayam ni..
terus aku rasa... NAKKKKK!!!!
biler eh nak gi KL.. adess, bz la... :(

banyak gak menu-menu di KL yg kami teringin nak makan.. 
lama kan stay kt sana.. 
harus lah kadang2 tu terpikir.. best nyer kan leh g mkn kt situ.. 
sbb tu asyik sengkek jer masa dok sana.. 
pantang orang cakap makan kt situ2 sedap.. harus terjah.. :D
bak kata sorg kawan aku.. "korang ni mewah betul makan"..
hahahahha...


4 comments:

Fieza79 said...

adui sian nya mengidam..kat kulim tkde pulak yg best2 mcm tu kan...

Miss Zu+Haira said...

Mesti lah pernah Zura...
Tak "UM" la kalau tak pernah makan Ayam Golek Pantai Dalam... Ahaks.. ( Sori, maybe ramai budak UM pun xpernah makan.. )
Ingat lagi, geng2 bilik Kzu start kenal AGPD ni pun sebab geng2 Zura juga la... kalau x silap Yan kot yg jadi runner g beli..
After that bila dah kerja, memang jadi rutin Kzu, Suraya & Ez makan2 kat kedai tu bila ada kelapangan.. Tapi kami suka Kerabu Mangga kat situ..
Lagi 1 makanan yang xleh lupa, Nasi Air kat 6th.
Terliur ingat.... pehhhhh :)~

Aizura said...

fieza - kt kulim/penang kena lama sikit la nk usha.. kena test 1-1.. heheh..

kak zu - oh! geng2 kami kah yg memperkenalkan.. heheh.. nasik air 6th, en suami sy asyik dok mengidamkan nasik air tu jugak.. sbb penah bbrp kali bwk dia g mkn situ masa dok dating2 dulu.. hihihi

mohd said...

mak aiii... minyak... pehhhhh...