Instagram

Thursday, June 26, 2008

buat apa yer?

pagi2 hari ni aku stay kat rumah.. byk keja gk kena setelkan.. ptg kol 2.30 aku kena attend meeting kt client side.. my in laws dtg dr pahang ptg semalam.. miss comm lak ngan cik abg aku tu.. dia ckp my in laws nk dtg khamis ptg.. tgk2 rabu ptg dh smpi.. sib baik ler aku ada kt umah.. kol 6.30 ptg rabu cik abg call ckp kata my in laws dh ada kt bwh.. tekejut badak ler aku.. dgn umah sepah2 ni.. main capai ler apa yg patut.. huhu..

so, this morning cik abg g keja.. so, aku stay kt umah ngan my in laws.. tp cam biasa la.. I have to settle my job laa.. prepare for this afternoon meeting.. sib baik my in laws memahami keja menantu nya mcm ni.. but, utk our lunch today aku msk laa.. sib baik la dh ada brg2 bsh sumer.. mmg dh beli buat stok.. ala2 utk seminggu la.. huhu.. so, cik abg ambik 1/2 day today.. sbb ptg aku lak kena g keja.. my in laws dtg kejap jer.. ptg td diorg blk dh.. ye la.. dkt jer kan.. 2 hrs dh smpi.. so, senang2 ati jer la diorg dtg kejap2.. dtg tgk anak menantu yg dh lama x blk kmpg ni.. huhu..

for lunch today, aku msk sup daging + kentang + suhun, ayam goreng, ikan goreng & x lupa air asam kegemaran cik abg ku.. hihi.. laku btul lauk aku msk ari ni.. leh kata 90% setel sumer by lunch tu.. hihihi.. sekali sekala in laws dtg kan.. so, aku kena tunjuk ketereran aku memasak.. hihi.. ye la tuuu.. my mother in law pandai masak tau.. mskan kampung.. kuih muih.. mmg aku suka.. amat kena ngan selera ku.. kalo blk kampung.. ckp jer teringin nk mkn aper.. sure dia mskkan.. ada sekali tu.. pegi psr mlm.. aku ni peminat cucur peneram (telinga keling).. aku beli la.. pastu mak mertua aku ckp.. zura suka mkn peneram ka?.. cek pun kata.. suka!!!.. dh tu.. blk jer umah.. terus dia uli tepung.. wat cucur peneram.. huhu.. terharu nya menantu mak ni.. x sangka.. sbb tu cik abg aku ckp.. aku ni menantu kesygn.. hehehe..

ari ni aku blk dr client side pas meeting dh dkt kol 7 ptg dh.. my in laws dh bertolak blk kmpg kol 4.30 ptg.. alhamdulillah.. diorg dh slmt smpi.. baru je call td.. pastu, aku naik umah jap.. ari ni cik abg aku tunggu aku aa.. hehe.. lps maghrib ktorg kuar.. jln2 cari mkn.. we all teringin nk mkn western food la ari ni.. so, xde sgt idea nk g mana kan.. so, g jer mkn kt BV Cafe.. kt area subang bestari.. mmg selalu mkn situ.. plg best dia nyer mushroom soup yg ltk kt dlm roti tu.. sedappp.. slurppp..

muka ku yg sgt keletihan.. tgh dok menaip blog ni pun aku terasa nk terlelap dh.. huhu

cik abg aku yg kontrol hensem ler tu!!!

ni ler BV Cafe.. huhu.. nmpk kusi meja jer..

ni ler mushroom soup yg sedap tu..

gigih cik abg aku mengorek2 isi roti nya..

mlm ni aku mkn grilled lamb & brown sauce.. pastu minum iced blended mocha.. sedap lamb nyer... cik abg lak mkn mixed grilled & mushroom sauce.. sedapppppppppp.. mcm2 daging ada di dlm pinggan cik abg ku.. hihi.. ni yg buat aku tamak haloba ni.. huhu

tpkan.. aku tersgt lah terlupa nk snap gmbr masa our order ni smpi.. masa before mkn sbb masing2 dh tersgt kemaruk nk mkn... hihihi... ni jer la yg dpt u ols tgk.. jgn mare aaa..

sisa2 ice blended mocha yg tinggal.. :)

ni pinggan aku... tinggal tulang lamb jer..

ni pinggan cik abg aku.. licinnnnn...

ini lah aktiviti aku di hari ini.. sehingga ke temu lg yer... chioww..

2 comments:

lotto 649 said...

Considering the fact that it could be more accurate in giving informations.

azieazah said...

best aaarrr...

cheq pun suka gak western food ni... Chicken Chop Black Pepper Sauce... 2 pinggan pun sanggup.. hehehe