Instagram

Sunday, June 29, 2008

hari yang sangat malas..

hari ni aku jadi tersangat lah malas... nak masak pun malas.. nak buat apa pun malas.. dgn cuaca kt luar tu mendung jer.. lagi lah mood aku menjadi2 malas nya.. ari ni bangun awal gk.. wpun cuti.. kol 8 pg dh bangun.. sbb mlm td tido awal gk laa.. so, muak dh aku tido lama2... hihi..

for breakfast.. sib baik ler ada roti john yg beli kt psr mlm semlm.. aku simpan dlm fridge.. n cik abg aku la yg panas kan.. sbb aku ari ni sgt pemalas.. ntah penyakit apa lak aku ari ni.. jd mls sgt.. dlm mls2 tu kuarkan gk ikan & sotong dr freezer.. nk unfreeze la utk nk msk for lunch.. pas jer setel we ols bekfes.. dok layan tv jap.. layan internet jap.. mandi.. pastu, kol 11+ aku ckp kt cik abg.. ajak dia g jln2 kt ikea lah.. sbb aku cam mls sgt nk buat keja apa2.. so, simpan la blk ikan & sotong kt dlm freezer.. heheheh.. siap2 jer.. terus kuar.. pastu aku tgk rambut cik abg aku tu bkn main kembang nyer lg... dh tu asyik mengadu sakit pala jer kt aku.. mau nyer tak.. rambut dh panjang.. bz benor nk meluangkan masa g kedai gunting dpn umah tu.. terus aku pun dgn kuasa veto suruh cik abg aku tu g jln ke dpn kedai gunting tu.. nnt aku pick up dia kt situ.. huhu.. aku ni suka tgk dia perfect & kemas.. :) .. bini mithali lah kan.. hihi..

aku pun turun dr umah.. nk g panaskan enjin keta.. aduhaiii.. kotor nyer keta aku ni.. ni sure semlm kena percik air tanah merah masa on d way nk g psr mlm paya jaras... mmm.. lantak lah.. mls aku.. lgpun dok ujan2 ni.. kalo basuh pun cam bazir jer.. next week jer la g basuh..

pastu, aku g la tunggu cik abg aku kt dpn kedai gunting rambut tu.. lama gk la menunggu.. ada la 1/2 jam.. xper lah.. aku redha.. dr aku tgk rambut dia kembang bagai.. baik aku tunggu dgn penuh kesabaran.. hihi..

aku menanti cik abg aku dgn penuh sabar tau.. penat melayan lagu kt radio.. kt hp.. tgk org lalu lalang.. hihi.. masa ni ada sorg bdk yg amat hyperaktif la dok main2 dpn kedai ni.. dgn selamba bukak suar.. dia g pee kt situ lak.. sib baik xde org lalu kt bwh.. kalo tidak.. mandi free la ko.. huhu.. agaknyer anak org kedai situ kot..

cik abg saya dh siap gunting rambut dah.... tadaaaaaaaaaaaaa...

ok lah sikit kan.. wpun cara gunting tu kurang memuaskan hati aku.. aku suka kalo g kt sorg tukang gunting melayu kt kerinchi.. cara dia gunting rambut cik abg aku memenuhi citarasa aku.. tu yg aku suka tu.. dah aku yg nk tgk dia hari2 kan.. semestinya lah kena ikut citarasa aku.. :)

pastu, ktorg pun terus la pegi IKEA.. jalan2 pusing2.. tgk2 barang.. bkn nyer plan nk beli apa2 pun.. sajer nk abihkan masa yg bosan & malas ni.. hihi..

dok tgk2 set bilik segala, terbekenan cara penampilan ala2 bilik bujang ni kan.. aku plan nk wat bilik ke2 ktorg ala2 cam ni aaa..

sbb nya ktorg nk jadikan bilik ke2 tu as our ofc room.. pastu, ada gk la tmpt duduk2 n tido2 kan.. so, cam terbekenan lak ala2 cam ni.. angan2 dulu ok.. blum serius lg nk wat cam ni.. akan dipikirkan lagi..

jalan punyer jalan.. lapar wehhh.. masa tu melalui cafe kt dlm IKEA tu kan.. cik abg aku pun buat2 la tanya.. 'jom tgk2 diorg jual apa kt cafe ni'.. aku pun tanyer aaa.. 'abg lapar ker?'.. sengih2 la cik abg aku ni.. selalu cam tu.. bila lapar jer ckp la lapar.. ni wat kias2 lak.. huhu.. padahal aku pun lapar gk.. huhu..

punya la tamak ktorg ni kan.. mcm sedap2 lak menu nya.. so, we end up dgn 3 meals for 2 person.. huhu.. teruk betul..


tgk la apa yg ktorg makan... sedap aaa... aku ni mmg suka btul western style.. nk kena g kelas masak memasak western style lah..

setel jer mkn.. ktorg teruskan perjlnn.. ke bhgn bawah IKEA lak.. aku end up dgn membeli batang sangkut2 utk ltk kt dapur.. pastu, dgn pemukul telur... only cost me RM12.90 jer.. hihi.. ntah pa pe kan.. saje je buang masa.. beli brg sikit.. mkn jer lebih.. hehehe.. xper.. ini kan satu therapy.. hahahaha.. sampai sakit2 pinggang aku berjln satu IKEA ni.. huhu..

balik umah jer, penat sehhh.. tido aaa.. apa lg... bangun jer dh maghrib.. terus la aku solat dulu.. pastu, dok pikir nk mkn apa yer mlm ni.. so, terpaksa merajinkan diri... buat la nasik goreng.. mkn nasik goreng la we ols mlm ni... :D

2 comments:

azieazah said...

Hemmm... kalu ada zuriat suatu hari nanti.. pasti blog ni akan berubah tempo nyer...

takper.. sementara masih berbulan madu ni... belasah jerrr...

Aizura said...

kakZ.. kena ikut peredaran semasa la.. apa2 cerita pun boleh diblogkan.. janji ada yg sudi nk membaca jer.. :)