Instagram

Monday, June 23, 2008

lepak kat umah jer

hari ahad minggu ni adalah hari we ols lepak kat umah jer.. hubby have to kemas & vakum umah.. hihi.. utk pengetahuan u ols.. keja2 kemas umah ni.. cik abg sy yg buat tau.. dh termaktub dalam perjanjian berumahtangga.. hihi..

hari ni lak cik abg sy tu bangun tido tersgt la lmbt kan.. aku bangun kol 9.30 pg.. bangun jer aku terus ler mengadap laptop aku ni.. tgk aku nyer torrent dh setel blum.. pastu baca paper online.. pastu buat la apa2 yg aku suka kan.. selalu nyer aku view blog aku ni.. tgk ramai x yg masuk.. hehe.. pastu layan blog2 kegemaran tu.. seperti yg tersenarai kt tepi tu.. pas tu aku pun terpikir.. nk wat apa utk bfast pg ni.. cik abg sy tu masih lg tido.. sedap nyer dia tido.. aku siap dok layan mp3 pun dia ok jer.. tido jer lg.. then, aku terpikir.. ok gk aku wat cucur ikan bilis pg ni.. so, aku memulakan kerja2 nk buat cucur ikan bilis.. dr potong bwg, bancuh tepung, goreng smpi abih.. cik abg ku x bgn2 lg.. ish2 dh kol 11 lebih ni.. dasat ni.. aku pun harus la panas jer kan tgk dia tido jer kan... umah x kemas lg ni.. g kacau2 smpi la dia bgn.. hehehe.. jahat tol aku..

lps dia dh ilang mamai tu.. baru ler we ols bekfes.. cucur ikan bilis + teh o panas.. slurppp... dh tu cik abg sy tu melayan tv jap.. pastu, dia pun memulakan operasi mengemas & menvakum umah.. termasuk la sekali menukar air akuarium chomel ku.. :)

aku relax jer aa.. sbb keja aku utk bekfas dh setel.. pinggan mangkuk sumer dh basuh.. aku relax2 la smbil layan melodi lak.. huhu.. dh tghari.. tp baru bekfes.. ktorg ni kalo ari cuti cam ni la.. waktu makan tu berubah sama sekali.. hehe..

setel melodi.. aku pun mulakan tugas nk memasak utk lunch laa a.k.a makan petang.. heheh.. brg2 bsh dh beli dh semlm.. kt psr mlm.. so, ari ni aku plan nk goreng ikan kembung & ikan duri (ikan tetak feveret tu dr kecik).. pastu, wat sayur ari buah petola + udang.. dan semestinya kena ada sambal belacan kan.. cik abg aku nyer feveret la ni.. tp aku wat ala2 air asam jer.. ltk bwg byk2 n picit2 ngan cili padi + cili besar.. layannnnn...

ini la yg aku masak ari ni.. hihi..
sambil2 masak tu.. aku melayan citer secreto de amor.. kt youtube.. tp xbesh aa xde subtitle.. mana ler aku nk paham.. citer Ezora kt TV3 tu kan ala2 citer ni.. so, saja nk recall..

we ols had our lunch pukul 4++ ptg dh.. hihi.. cik abg sy tu kalo ada sambal belacan @ air asam ni.. mmg la bertambah2 dia mkn.. hik hik..

2 comments:

azieazah said...

Wuaaaa... sambal belacan rupanya nak pikat SHAQ...

hehehhe.. nak kena belajar niiii... hahahaha

Aizura said...

kakZ.. sambal belacan ayaq tangan cheq yg sedap tu.. tu lah rahsia penambat hati.. hihi