Instagram

Tuesday, March 23, 2010

syyyyy!!!!

aku nak cerita pasal tempat keja aku sekarang ni..

keadaan adalah sangat lah sunyi.. sampaikan aku tak penah biarkan henpon ku dalam mode "General" di mana kelantangan bunyinya adalah nombor 7.. selalu nya aku tukar mode "@ofc" yg mana aku dah set kelantangan bunyi ke nombor 1.. paling syahdu la bunyi nya.. kalo pi cafe, mmg langsung tak dengar la kalo henpon ku berbunyi.. kalo berbunyi masa dalam ofc, aku terasa cam kuat lak bunyi itu.. so, korg boleh la bayangkan betapa sunyi nya keadaan di ofc ku ini.. yg kedengaran hanya bunyi air cond, yg kdg2 rosak.. terpaksa dibukak air cond kecemasan yang bunyi tersangatlah kuat.. sehinggah mengganggu telinga ku ini..

sebagai seorg developer yg memerlukan kemahiran berfikir yg kreatif (sila jgn geli telinga yer.. ahakss) utk menyelesaikan masalah2 yang ditimbulkan oleh user.. kesunyian ini kadang2 membantu.. tapi aku lebih suka menyumbat lubang telinga ku dengan headphone.. melayan lagu2 yg sampai naik jemu aku ulang2kan.. sekarang ni aku dah beralih mendengar ceramah2 agama pulak.. hasil perubahan yang dilakukan oleh cik abg ku.. Alhamdulillah.. elok lah tu, usia makin meningkat tua.. huhu..

tapi.... apa yg ingin aku ceritakan sekarang ni adalah.. sebelah cube aku ni.. adalah pekerja yg kerja nya selalu la live meeting.. menggunakan phone desk utk berhubung ke seantero dunia.. masalah bin problem nya.. percakapan nya agak kuat sehingga mengganggu pemikiran aku yg sedang berpikir ini.. sebutir sebutir perbincangan nya amat ku dengar.. aku tak boleh concentrate buat keja sekarang ni.. sebab minah tu tengah live meeting.. adessss.. walaupun telinga bersumbat.. tp masih lagi suara itu mengganggu gugat telinga aku.. pernah sekali, aku dalam keadaan mood tak baik.. dia pulak bercakap dgn kuat gitu.. aku rasa cam nak marah jer.. boleh tak slowkan sikit suara tu.. aku migrain la mcm ni..

disebabkan aku tengah tekanan ngan org itu.. maka terhasillah entry ini.. hahahhahah..

ok lah.. nk sumbat telinga lah..

7 comments:

Nani # said...

akupun pernah alaminya dulu..masa dok depan shaq..terutama bila si ayangnya menelepon..hahaha
ampun shaq/zura ampunnn ;)

Aizura said...

ye ker nani.. ko ada rasa berbulu kt telinga eh.. shaq jer yg mcm tu.. aku steady jer.. hihihihi.. (ampun abg!!...)

Nani # said...

bukan berbulu telinga..
jeles seh..
shaq ckp ngn ko bukan main romantik..ngan kami dijerkahnye saja..haha
takde la aku mentipu jer..shaq sempoi ;p

Aizura said...

adess.. kalo ko tak cakap tipu pun mmg aku cakap ko tipu.. ada pulak laki aku tu boleh jerkah2.. he's so soft spoken ok.. hahahah.. (bodek sikit!!! abg, ayg dh aim dh nk henbeg yg mana 1.. hihi)

Hilma Nazida said...

ima kenal orgnya..mmg annoying smp ke cube ima pn dgr(was)....hehehe..igtkan dia dh brubah...still da same ea..haha

Aizura said...

volume dia dh loose.. x leh control.. hihi

Cipanzila said...

amboi nani hang cakap aku dok jerkah kat hang pa no. setahu aku . aku ni team leader terbaik dan tersayang oleh anak buah