Instagram

Sunday, March 21, 2010

sarapan pagi ahad

malam tadi tido depan tv.. which is atas tikar jer.. sebab nyer.. sambil menunggu cik abg ku layan anime kt youtube.. aku pun tertido.. bila dia dah nak tido, dia kejut aku ajak naik.. tapi aku sangat lah tidak larat nak bangun dah.. takkan cik abg ku nk dukung lak.. hahahahhaah.. mustahill..
end up, kami tido lah depan tv jer.. pagi ni bangun kol 9 lebih dah.. bangun jer terus aku mengadap laptop.. tgk cafe world laa.. nak serve mana2 food yang dah siap masak.. hihihihi
perut ada gak la sedikit kelaparan.. tgh pikir, apa aku nak masak kat dapur ni.. cik abg masih lagi sedap diselimuti selimut harimau itu.. hahahahah.. kantoiii..

pikir punya pikir.. masak nasik lemak lah.. ada gak 1 tin sardin cap ayam dlm lemari tu.. best gak buat sambal sardin.. pastu goreng bilis jer.. terus kejutkan cik abg ku.. suruh g ambik daun pandan yg ala2 chomel jer kt luar.. baru la best msk nasik lemak letak daun pandan.. potong2 halia sikit.. masuk santan kotak cap ayam.. letak garam sikit.. terus letak dlm rice cooker.. as simple as that..

tak sampai 1 jam.. setel semua masakan ku yg simple itu.. then, beri arahan kepada cik abg ku, buat air teh panas perasa strawberry... pastu, terus hidang.. atas tikar yg we ols tido mlm tadi gak.. hahahhaha.. rugi jer ada meja makan.. kalo nk makan still nak depan tv gak.. huhu..

2 comments:

azieazah said...

Patut mau kena ada timun sama tu, baru complete. hehehehe.. tapi tu pun dah kira sedap tak hengga dah tuhhh... Mau kenyang sampai petang...

Aizura said...

timun tak dak dalam stok.. msk apa yg ada dlm stok jer.. hihihi