Instagram

Tuesday, March 09, 2010

sambungan kisah bunga itu..

lepas terjadi nya kejadian ini ... dalam semasa memandu pulang.. mcm2 la idea dlm kepala otak aku ni.. mcmana la aku nk wat surprise ni..
1. pegi mana2 restoren best2.. pastu, pass bunga tu kt org kedai.. pastu, blk umah jemput cik abg ku g mkn kt restoren tu.. tp aku have no idea which restoren yg aku nak pi.. (kat kulim tak banyak choice restoren yg grand2.. penang byk la.. tp kan aku on d way blk dr penang ni.. )
2. biarkan bunga dalam kereta.. masa kol 12 tgh mlm kuar g ambik bunga.. pastu, sambil nyanyi hepi besday kt cik abg ku...

tp aku memilih yg ke-3.. sbb nya aku adalah mengikut situasi masa aku sampai rumah.. mula2 aku ingatkan cik abg ku belum sampai rumah lagi.. so, leh la aku berlari anak sembunyi bunga tu kat mana2.. bila nk smpi dpn rumah, tgk2 keta cik abg ku dh siap terparking di dpn rumah dah.. huhu.. dia dh blk laa.. cam ner nak wat ni?? aku pun turun la bkk gate, sekali cik abg ku kuar umah la pulak.. sbb dia dgr aku bkk pagar.. dia nk tolong la tu..

aku: abg, xper lah.. ayg bkk sendiri.. abg g la buat rojak buah (mmg dh plan nk mkn rojak buah dr semlm lg)
abg: OK

aku pun terus la masukkan keta.. pastu, sambil pikir2 lg.. apa nk buat ni.. aku ubah kedudukan bunga letak kt seat blkg keta (mula2 aku letak kt seat dpn).. terpikir lak tiba2 cik abg ku kuar umah nk p siram pokok.. terperasan lak ada bunga dlm keta aku.. pastu, aku pun kunci keta.. terus masuk umah.. cik abg ku sdg memotong buah jambu.. nk mkn rojak kekdah nyerr...

aku: abg, dah solat maghrib ker?
abg: belum lg..
aku: pegi la solat.. nnt lambat 

cik abg ku pegi solat tanpa byk soal..

dia masuk toilet ambik wuduk.. pastu, masuk bilik yg dkt ngan dapur.. solat kt situ.. aku cpt2 la kuar umah.. ambik bunga dlm keta.. laju2 lari (mcm laju sgt) naik atas umah.. terus letak bunga kt atas katil.. sblh tmpt tido cik abg ku...

selalu nya cik abg aku ni naik atas lmbt.. dia lepak2 kt bwh lama2 gk la.. dh nk mandi baru dia naik atas..

aku lak, terus la mandi2 & solat.. terus turun bwh.. mkn rojak buah.. heheheheh... sedappp.. dgn kuah rojak mak bee lak tu.. maveles ok...

dkt2 kol 10 mlm cam tu.. cik abg aku ckp nk mandi.. alamak, dia nk naik atas la tu.. aku pun ikut naik sekali.. bwk kamera siap ni.. hehehe..

dah sampai bilik...
aku: abg, bkk la lampu..
abg: nk bukak wat per.. abg nk mandi jer..

pastu, cik abg ku menoleh ke atas katil dgn keadaan bilik yg samar2 jer.. sbb lampu bilik tak bukak..

abg: eh!! ada hadiah laa...

aku sengih jerrr.. terus dia bkk lampu.. pastu, aku terus la nyanyi lagu hepi besday kt dia.. lom kol 12 lg dh wish.. belasah lah.. janji surprise aku agak menjadi..

abg: biler ayg bwk bunga ni naik atas..
aku: ada laaaa
abg: oooo.. masa abg solat td eh?? patut la suruh abg g solat cepat2.. 

aku tersipu malu..

abg: cantik la bunga ni.. tekejut abg dpt bunga.. 1st time.. brp harga?
aku: mana leh bgtau... rahsia..

itu lah citer kejutan ku.. heheheheh..

ok lah.. mengantuk dh... nak baring2..


2 comments:

Dong & Dia said...

baguslah idea ni...nanti nak buat gak la utk hasben...kalau aku tak terlupa lagi lar...madang je lupa.

Aizura said...

hehe..buat jgn x buat.. best oo.. org yg di'surprise' lg best..