Instagram

Friday, January 14, 2011

makan2 minum2 petang Ahad

cerita ahad lepas..

banyak jugak agenda nya.. tapi aku nak cerita part makan petang ni jer.. hihi
ada cerita sebelum makan petang tu, tapi nanti lah kalo berkerajinan aku karangkan..
panjangggggg cerita nyaa... :D))

masa ni ktorang rasa cam lapar2 laa.. dah petang kan..
kena lah penuhkan aktiviti weekend dengan full cycle of meal.. hihihi..
en suami ajak g makan pasembor..
dekat jer... kat kulim gak..
berdepan dengan Lembah Impiana (rashid, aku dok usha2 hg, tak kelih pun.. :D)

gerai tenggek tepi jalan jer..
aku penah makan sekali jer kat sini..
so, ni kali ke2 laa..

aku pekena Mee Rebus Special..
sedap siutttt..  i loikeee..
siap ada ketam sekor kat tengah2 pinggan..


ketam tu, en suami la tolong kopek..
sambil dia makan.. dan aku pun diberi makan jugak isi ketam..
serius.. aku malas kopek ketam... :P

en suami lak order Mee Goreng..
sedap jugak.. seperti yg diinginkan..
mee goreng + cucur.. marveles wehh.. :D


air pulak, ktorg dua2 order teh ais..
perghhh.. memang mantop lah teh ais nya..
terasa kepekatan teh dan yg penting kurang manis..
memang aku suka macam tu... lazat lazat...

lupa lak aku nak snap gmbr toke gerai..
nanti lah bila2 aku gi, aku curik2 ambik gambar dia eh..

7 comments:

Fieza79 said...

kat mana la ni ye...gerai tepi jalan...nmpk sedap tu...

sama la sy pon kalau mkn ketam atau udang..huby yg tolong kopek kan...

Dong, Dia & Azra said...

mantop siot!!! aku suka makan mee rebus. dan mee goreng letak cucur.

nani said...

KETAAAAAAAAMMMM..

slurppppp..jeles jeles jelessssss

Aizura said...

fieza - seberang jalan Lembah Impiana.. kt dpn shoplot.. tak ingat nama kedai apa kt situ.. taman apa pun sy tak ingat jugak.. :D

ijan - memang mantop laaa.. terasa nak pegi makan lg ni.. hihi

nani - jgn ler jeles.. aku merindui kedai2 makan semasa di KL ni.. huhu.. especially, steamboat + bbq.. :(

rashidmoto said...

kedai tu kt area taman kemuning kut.. depan tu ada kedai motor.. situ mee goreng leh dpt RM2.80.. aku duk pegi gak kalau rasa2 nk save 20 sen (nasi kandar dh naik RM3.50 kut).. tapi skrg aku ada jumpa kedai tepi jln yg jual RM2.50.. aku pi situ lak..

Aizura said...

rashid - hg ni kan.. sampai tera tu berkira.. :P

rashidmoto said...

harharhar.. :p