Instagram

Tuesday, December 28, 2010

Shaqura's Budget 2011

merujuk kepada tajuk di atas...
korang dah buat bajet ker?? untuk tahun 2011..

seperti tahun-tahun sebelum nya, kami suami isteri memang buat bajet setiap bulan..
bajet cam ner tu?
alaaa.. key in dalam excel jer...
income berapa.. dan outcome berapa..
supaya, tidak terlebih bajet berbelanja..

ktorg buat bajet utk 1 excel file tu.. khas utk setahun..
setakat sekarang, Alhamdulillah.. memang sangat membantu lah bila ada file bajet ni..
bukan per.. hutang banyak sgt.. takut terlupa pulak mana yg dh byr, mana yg belum.. :D

bercakap pasal bajet.. masa ktorang baru-baru kawin.. iaitu 7 tahun yg lepas..
bajet ktorang sangat lah ketat... sampai -ve ok..
korg bayang kan lah.. mcmana tu??
saving pun takder (skrg pun tak berapa memberansangkan sangat saving ktorg.. huk huk)

ish.. kalo pikir pikir balik.. risau ooo keadaan mcm tu..
kalo katakan tengah-tengah bulan ada emergency nak kena balik kampung..
mana nk cekau duit.. hu hu hu..

sekarang ni, Alhamdulillah.. ada lah rezeki lebih sikit..
syukur ke hadrat Illahi.. memberikan kami berdua rezeki ini..
walaupun kami belum diberi rezeki menimang cahaya mata..
tapi kami tetap bersyukur atas kurniaan yg diberikan kepada kami..

ehh.. termelalut la pulak.. hihi..

jom lah share citer korang pasal bajet jugak..

sajer-sajer jer... sharing is caring..

p/s: jom tido.. mengantuk sangat dah ni.. huhuhu..


No comments: