Instagram

Wednesday, December 01, 2010

Tolong pakcik..


"Ni p'cik guna kad orng, tolng isikan p'cik top up RM30 di number baru p'cik ni no dia 0178343217, pasal p'cik ade kes di balai polis,Boleh tak cepat sikit kirim"

Korang penah tak dapat SMS macam ni ?

Aku baru dapat SMS ni hari ni.. kat line 017 aku..

Aku penah terbaca pasal cerita ni kat blog @ FB sapa tah sblum ni..
dah lupa dah..

Sekali, aku lak yang dapat sms ni..

Sapa lah yg b***h sangat wat sms cam ni..

Kalo yg tertipu tu, aku tak tau lah nak cakap apa..

No yang dikirim menggunakan no ni.. +6285248226935

No dari mana yer tu ? ?

Mcm over the sea jer… tapi aku tak pasti dari negara mana..

Kepada sapa2 yang lain yang terima sms cam ni.. jangan layan ok..

Kang tak pasal2 diorang leh curi kredit korang tanpa korang sedari..

Berhati2 lah.. zaman sekarang ni macam2 kes orang nak tipu orang..

Nauzubillah..

3 comments:

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. said...

ha'ah, abg din pun penah dapat..sms die mcm seolah2 sms from 'ayah' kepada ank die, mintak tolong topup kan..tapi abg din panggil abah die as 'abah'. not 'ayah'..samalaa..kes balai polis jugak..tapi bahasa die mmg kami kenal..ape lagi kalau bukan *ndon..nyampah! bongok punye ideaaa aaa..mcm la tak kenal..

ctfarazila said...

hahaha ... ijam pon pernah dpt... sama mcm kes ain... bhs diri dia ayah... mmg bengongla sape yg bg tu...

Aizura said...

berhati2 lah supaya jgn terkena.. tp memang bengong pun org yg menipu ni.. :P