Instagram

Tuesday, December 14, 2010

Wedding Filah @Kamunting

Tarikh Kejadian - 11/12/2010

ini adalah kisah baru.. hehehe..
baru sabtu lepas.. kira nyer takder lah basi sangat kan..

kami ke Kamunting.. menghadiri masjlis perkahwinan Filah..
Filah adalah ex-ofcmate en suami..

berdasarkan kepada kad jemputan, bersanding pukul 2 pm..
maka kami pun bergerak dari Kulim pada pukul 12 pm.. hihi..
leh agak2 lah berapa lama perjalanan kan..



by the time ktorang sampai.. elok2 jer park keta.. 
turun keta jer..
kedengaran kompang dipalu.. 
menandakan pengantin lelaki dah sampai.. 
cam ngam2 jer masa ktorang sampai tu.. 
jadi, follow lah rombongan pengantin lelaki berarak.. hehe.. 




cantik lah warna baju pengantin .. krim + purple.. i like..
mekap Filah pun cantik.. nampak natural jer.. gojes ok!!
tak dilupakan juga, pengapit nyer itu..
gojes jugak.. seri tunangan orang kot.. :D

en suami sedang menurunkan tandatangan di guest book.. 


pengantin baru nak menjamu selera.. 



kami pun sedang menjamu selera.. layan cendol.. sedap!!


skodeng.. dari meja kami duduk ke meja pengantin.. hi hi hi.. 


kami bersama2 pengantin.. tidak dilupakan pengapit gojes.. 


kek kawin yg comey..


lepas dah ambik gambar.. kami pun mintak izin untuk pulang..
elok je melangkah nak ke kereta..
aku ternampak sorang budak ni..
berlari keluar dari kawasan kenduri.. mcm lost..
mula2 aku tengok jer mana dia nak pegi..
dan tengok jugak kot2 dia dengan sapa2..
tapi tak.. dia sorang jer..



berjalan laju mencari seseorang..
dah la jalan tu ada kereta2 sedang lalu.. 
budak ni berlari makin jauh.. sampai tengah jalan.. 
masa tu ada 1 kereta nak lalu.. budak tu betul2 depan kereta tu..
aku suruh en suami kejar budak tu.. 
sambil aku tunggu kat depan khemah kenduri, usha2 kalau ada sapa2 tercari2 anak ke..
jauh budak tu berjalan.. en suami pun ikut.. 
pastu, en suami panggil budak tu.. ajak balik ke khemah kenduri.. 
budak tu pegi kat 1 kereta.. pastu, panggil 'ayah.. ayah..'
tp en suami cakap, memang takde sapa2 pun.. 
sampai kat khemah kenduri, ktorang bgtau kat ayah Filah yg budak tu lost..
pastu, budak tu jalan gi kat meja2 makan.. 
pastu, ktorg pun tak tau lah dia jumpa tak dengan family dia.. 

ish!! yg aku geram tu.. sapa la parent dia tu.. 
tengah makan @ sembang.. takkan la tak aware dengan anak tu.. 
jauh ok budak tu lari.. mau la lebih 5 minit ktorang dok handle budak tu.. 
aku selalu kalo bwk anak sedara aku gi crowd cam tu.. 
mesti mata tak lepas dok perhati diorang.. 

dah la chomel budak tu.. 
aku cakap kt en suami.. 'bawak balik budak ni, baru tau.. ' hihi hi..

lepas urusan kami selesai di situ..
kami meneruskan perjalanan ke Kuala Sepetang..
mencari mee udang.. 
kami menuju ke Mee Udang Mak Jah.. 
makan makan lagi.. :D



2 comments:

nani said...

sekejap je dpt borak2 kan..seronok dpt jmpe korang..
insyaallah ade rezeki panjang umur jumpe lagi yer, heheh

mee udang wajib g kalau da smpai tepen..hehe

Aizura said...

tu la kan, sekejap jer dpt borak2 ngan u ols.. :)
lgpun tgh ke'bz'an kan masa tu.. xper, next time jumpa lg.. :)