Instagram

Tuesday, October 26, 2010

cerita gula dan semut

ini adalah cerita minggu lepas jugak.. disebabkan keadaan blogspot yang asyik tak leh nak upload gambar minggu lepas, kemalasan untuk aku update blog adalah sangat menebal.. (alasan di situ, orang lain rajin jer.. hihi)

kisah ini berlaku di pagi hari.. rentetan dari peristiwa pada malam itu.. 

lepas dah bersiap pagi tu, aku pegi dapur sblum keluar rumah.. terus aku terpandang kepada bekas gula kat kabinet tu.. naper terbukak eh.. 

cam ni lah keadaan nyer.. 


dan begini lah keadaan di dalam nyer... grrrrr..



setelah diingat-ingat.. rupa nyer en suami buat air kopi malam tadi.. masa tu aku dah ada kat atas.. dia adalah rajin turun ke bawah untuk buat air panas.. ok.. part tu aku suka.. berdikari.. hehe..
tapi yg menjadi kemurkaan di situ adalah.. kenapa tak tutup rapat bekas gula tu... kan dah masuk semut.. ish laaa.. geram nyer aku..
masa tu jugak lah aku ambik gambar sebagai bahan bukti sebelum aku keluarkan semut-semut dari gula tu.. kalo takder bahan bukti, en suami tak percaya pulak nanti.. huhu..

hajat di hati nak terus upload gmbr masuk dalam FB jer.. dah tu tag nama en suami.. tapi nanti kengkwn ofis dia tau lak.. kang tak pasal2 kena kutuk.. hihihi..
tapi, hari ni aku update kat blog.. bebudak opis dia pun baca blog aku gak.. hihi.. sorry yer bang.. i terpaksa carik bahan cerita.. kalo tak blog ni tak berupdate lak.. hahahahha.. (peace!!)

2 comments:

acid said...

ikut keadaan penutup bekas tu, aku rasa semut tu naik ramai2 sampai penutup tu jatuh ke dalam..
aku pun selalu buat air sendiri.. rasa cam dh tutup tapi x tutup.. ni mesti angkara semut yg buka sendiri..

Aizura said...

pandai la hg buat spekulasi.. hg tu pelupa sbb byk mkn semut yg masuk dlm air bersama gula yg hg letak tu..