Instagram

Friday, October 29, 2010

semalam kami layan Pizza

hai kawan-kawan..

mood masak ada lah agak rajin sikit.. sikit jer lebih dr perasaan malas..

malam semalam ajak en suami gi Giant depan umah ni ha.. nak beli barang2 nak masak sikit.. stok kat rumah dah kehabisan..
en suami cakap, tak payah lah nak masak beria masak lauk2 hari2.. buat simple2 jer..
so, aku pikir, best jugak layan pizza esok malam kan..
jadi nyer aku membeli lah sedikit bahan2 nak dibuat pizza..

maka tercipta lah pizza hentam keromo yg aku buat semalam untuk dinner ktorg..
Alhamdulillah kenyang.. sangat kenyang laa.. makan berdua jer pun.. hihi..



aku telah mereka based pizza dengan cara yang sangat mudah.. tak guna doh pun... aku guna roti gardenia.. hihi..
aku lenyek2 kan kepingan roti gardenia dan atur dalam loyang.. lepas 1 lapisan, aku letak la kepingan keju cheddar dan letak la mayonis sket2.. konon2 nak buat ala2 pizza double decker yang kat Domino tu..
atas lapisan cheddar & mayonis, aku letak lagi 1 layer roti gardenia yang dilenyek jugak..
lepas tu, baru la letak spageti sos dan jugak topping yg aku dah sediakan.. topping aku adalah daging cincang + bawang besar hijau + cili besar.. aku masak kejap.. pastu, main tabur jer la..
then, atur la tomato sket..


bakar dalam oven lebih kurang 20 minit dengan suhu 180c..



komen en suami... sedapsss... aku punya komen.. sedapss la pizza ni.. sapa la yg buat ni? hihihi.. (over di situ)

try la korg.. best la guna based roti gardenia ni.. :D

selamat mencuba..


2 comments:

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. said...

roti gardenia tu, buat ape pun sodap kan? hmm..boleh try aa pasni wat pizza.. :)

Aizura said...

a'a.. betul ain.. kena pelbagaikan penggunaan nyer.. heheh.. nyum nyum.. :)