Instagram

Monday, May 24, 2010

ketam masak cili

petang semalam pegi pasar malam.. nak tambah sikit stok yang ada di rumah.. sikit jer.. untuk 3 hari jer minggu ni.. sebab khamis malam nak balik perlis.. cuti 3 hari kan.. wesak day..

aku beli 3 ketul ikan duri yang dah dipotong, aku panggil ikan tetak sebab ikan tu dah ditetak-tetak isi nya.. kalau orang perlis panggil ikan pelotan.. :D.. feveret aku ni..

cik abg ku pulak, teringin nak makan ketam.. ketam tu sekilo RM25.. tapi sebab dah teringin nak makan, kami pun ambik lah 4 ekor yang bersaiz sederhana.. sekali naik atas penimbang, ngam-ngam sekilo.. hihi.. mahal gak lah.. tapi tak per, untuk perut sendiri..

so, menu dinner kami untuk malam ni adalah Ketam Masak Cili dan Ikan Pekasam Goreng.. alhamdulillah, kenyang sangat.. puas hati sebab ketam itu adalah sangat fresh, banyak isi dan mampat.. sedap, marveles.. :)


*** mengantuk sangat la aku malam ni.. kepala a bit dizzy.. ingat nak sambung tengok My Lovely Sam Soon.. cam ner ni? perlu tidor kah? awal lagi laaaa...

4 comments:

.: Ain Rusli :. said...

sluurrrppppp!!!!
nyum nyum nyum....
hajat nak makan ketam masak lemak cili padi tak lepas lagi neh..akak masakkan eh? :D

Aizura said...

ain, nanti akak masakkan eh. pastu, akak letak gambar kat blog akak ni.. :)

Nani # said...

sedapnyer tgk ketam yg seksi itu..hehe

Aizura said...

ketam pakai bikini.. mau nyer tak berselera makan.. hahahahah