Instagram

Wednesday, May 26, 2010

P.S I Love You

korang penah tengok tak citer ni? mesti penah kan? aku jer yang tak penah tengok. padahal selalu jer main kt HBO tu. aku ni kalo citer dah main separuh jalan, memang aku malas nak follow. kalau kebetulan mula dari awal, baru lah rajin aku nak ngadap.

tadi kebetulan lak citer ni main kol 8 mlm kat HBO. baru jer lepas dinner, terus ngadap tv. en suami ku dah berkali-kali jugak tengok citer ni. tapi dia suka nak tengok lagi. hero pujaan dia berlakon kan. en suami cakap, dia minat sangat tengok si Gerald Butler tu main gitar. so, dia pun memasang angan-angan nak belajar main gitar. pastu, nak mainkan untuk aku. hihihihi.. sweet lah cik abg ku ini.. :D


cerita ni ditayangkan sekitar tahun 2007. aku memang suka cerita loving2 ni kan. malas lah aku nak ceritakan sinopsis cerita ni. tapi secara ringkas nya, cerita ni menunjukkan betapa kasih dan sayang nya hubungan antara suami isteri yang mana suami nya telah meninggal dunia dan cuba membantu isterinya untuk sedar akan ketiadaan nya di dunia.

meleleh-leleh air mata aku masa menonton tadi. terasa sedih & terharu sangat dengan keikhlasan cinta mereka. sapa yang tak penah tengok lagi, baik korang tengok. tu pun kalo korang suka la citer feeling jiwang macam ni. aku memang suka.

meh citer pasal masakan lak..

hari ni menu dinner kami adalah Ikan Duri/Tetak Masak Cuka/Jeruk.. dah lama teringin nak buat ni. sebab en suami suka.. mak mertua aku selalu buat.. mak aku pun selalu buat gak.. so, balik keja tadi terus call mak aku tanya resepi.. hihi.. sonang jerrr..


komen dari en suami.. sedap dan menjadi.. tapi kurang masin.. hihihi.. aku kurang makan masin, bagi aku dah ok dah. en suami ni makan masin sikit. next time ayg lebihkan masin sikit yer abg.. :)


5 comments:

Nani # said...

citer ni sgt bes, cedih giler~
tengok banyak kali pun tak jemu, hero dia omaigod geraaam, haha

Dong, Dia & Azra said...

best!!! aku pon suka cerita ni. dia ada novel dia.

Aizura said...

nani: aku 1st time tgk wpun dh byk kali main kt HBO tu. mmg superb best laa. psst!!! ko nyer ex-TL tu pun melelehkan air mata.. hik hik..


ijan: aku dh jumpa novel ni online. best aaa.. nak carik kt kedai buku lah.. :)

Nani # said...

kahkahkah..
ex-TL tu aku tau..
muka ganas, tp dlm jiwa ada taman, muahaha

abdul said...

best gila cerita ni. aku dah berape kali tengok. tapi selalunya 1/2 jalan baru tengok.

mane nya tak meleleh beb sedih mcm cerita hindustan

hek hek hek